Madagaskar’da Yunus Emre Enstitüsü açılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Madagaskar’da Yunus Emre Enstitüsü açılacak
31 Oca 2024 / Çar 13:20
/ 0 Kez Okundu
| |

Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’da Yunus Emre Enstitüsü açılacak.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin tanıtılması ve iki ülke arasında kültürel etkileşime zemin oluşturulması amacıyla Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’da temsilcilik açacak. Türkiye’nin Antananarivo Büyükelçiliği himayelerinde Yunus Emre Enstitüsü ve Antananarivo Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı. Protokol imza törenine Türkiye’nin Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu, AKSA Enerji Ülke Müdürü Muhammed Oktay, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Macit Koç, Antananarivo Üniversitesi Rektörü Mamy Raveloman ve Antananarivo Üniversitesi Dekanı Fanja Tahina Ralinirina katıldı.
Protokol çerçevesinde başkent Antananarivo’da açılacak temsilcilikle kadim Türk kültürünün değerlerinin, Türkiye’nin akademik ve bilimsel kapasitesinin tanıtılması ve Türkçe öğretimi faaliyetlerinin düzenlenmesi planlanıyor.
Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diyaloğu artıracak fırsatlar oluşturma hedefiyle 90’a yakın temsilciliğiyle uluslararası arenada Türkiye’nin kültürel diplomasisine katkıda bulunan çok sayıda kurumla geniş çapta ve yüksek bir çarpan etkisine sahip iş birliği çalışmalarını artırıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.