Manda yetiştiricisinin yüzü güldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Manda yetiştiricisinin yüzü güldü
29 Kas 2017 / Çar 16:18
/ 93 Kez Okundu
| |

Balıkesir Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakkı Peltek, Anadolu Mandası Islahı Projesi kapsamında manda sayısını arttırmaya çalıştıklarını söylerken, manda ve malak başına bakanlık tarafından verilen desteklerin yetiştiricilere ulaştığını söyledi

Balıkesir Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakkı Peltek, Anadolu Mandası Islahı Projesi kapsamında manda sayısını arttırmaya çalıştıklarını söylerken, manda ve malak başına bakanlık tarafından verilen desteklerin yetiştiricilere ulaştığını söyledi.
Balıkesir’de manda yetiştiricilerinin yüzü güldü. Anadolu Mandası Islahı Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Balıkesir Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakkı Peltek, "Anadolu Mandası Islahı Projesi sayesinde nesli tükenmekte olan manda yetiştiricilerinin ve manda sayısının sayısı arttı. Bu sayede manda yetiştiricilerimizin bu kış aylarında bakanlığımızın sağlamış olduğu teşvik desteklerinden manda desteği alarak yüzü güldü. Çalışmalar kapsamında 2011 yılında Balıkesir’de 114 yetiştiricinin bin 43 mandası varken, bu sayı 2017’de bin 291’e yükseldi. Üreticilerimiz malak başına 200 TL, manda başına ise 850 TL destek alıyor. Bu desteğin kışın ödenmesi ise üreticiyi memnun etti" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.