Manisa’da tek bir dere taşkını bile yaşanmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Manisa’da tek bir dere taşkını bile yaşanmadı
01 Mar 2018 / Per 16:37
/ 39 Kez Okundu
| |

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde gerçekleştirdiği dere ıslahlarıyla yağmurlu havaları Manisalıların korkulu rüyası olmaktan çıkardı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde gerçekleştirdiği dere ıslahlarıyla yağmurlu havaları Manisalıların korkulu rüyası olmaktan çıkardı. Yıllardır sıkıntı bulunan bölgelerde yapılan ıslah çalışmaları sayesinde, aşırı yağışta bile dere taşkın manzaraları yaşanmadı.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere taşkın sorunlarına yönelik olarak geliştirdiği projelerle Manisa’nın derelerini kontrol altına almaya devam ediyor. MASKİ’nin bu amaçla çalışma yürüttüğü Atatürk, Cumhuriyet, Spil, Kuşlubahçe, Nurlupınar gibi mahallelerde yıllardır yaşanan taşkın manzaraları tarihe karıştı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen ıslah çalışmalarıyla, dere kenarlarında yer alan ev ve tarım arazilerinin taşkınlardan zarar görmesi önlenerek, doğru ve sağlıklı ıslah uygulamaları sayesinde olası can ve mal kayıplarının önüne geçildi.
Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven, “Mahallemizin kanayan yarası olan Kırtık Deresi’nde 60 yıldır bu şekilde planlı programlı bir çalışma yapılmamıştı. Bu sorunumuzu dile getirdik ve MASKİ bu işi nizami bir şekilde yaptı. Mahallemizde güzel bir ortam oluştu. Bunun için Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye teşekkür ederiz” dedi.
Spil Mahalle Muhtarı Şakir Kaya, “Eskiden deremiz hep taşardı. Etrafından sular akardı. Çocuklarımız sele kapılacak diye korkardık. Şimdi çok güzel bir şekilde yapıldı. Artık sıkıntı yaşamıyoruz. Yapılan hizmetten çok memnunuz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.