Manisa’nın sembollerinden olan meydana yeni düzenleme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Manisa’nın sembollerinden olan meydana yeni düzenleme
01 Ara 2023 / Cum 15:42
/ 1 Kez Okundu
| |

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 Havuzu ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmaları başlattı. Yeşil alanların tamamen korunacağı proje ile aydınlatması, yeni yer kaplaması ve yeni havuzuyla modern bir meydan; yeni yıl öncesinde Manisalıların kullanımına sunulacak.

Şehrin ihtiyaçları noktasında proje ve hizmetleri bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 havuzu ve meydanda yenileme çalışmaları başlattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Şube Müdürü Egemen Eceoğlu ve teknik ekipler ile birlikte meydanda başlayan çalışmaları inceledi.

Yeşil alanlar tamamen korunacak
Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan ve Manisa’nın simgesi haline gelen 8 havuzunda yenileme çalışmalarına başladık. Proje kapsamında havuzun simgesi 8 korunarak, havuz bir miktar küçültüldü. Bu doğrultuda meydanda 100 metrekarelik bir ilave olacak. Yeşil alanlar da tamamen korunacak. Aydınlatmasıyla, yer kaplamasıyla ve yeni havuzuyla modern bir meydanı, yepyeni görünümüyle en kısa sürede Manisa’ya kazandırmak için hızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle 2 vardiya şeklinde gece gündüz çalışmalar devam edecek. Yaklaşık 20 günlük sürede buradaki çalışmaları tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Manisa’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“2 vardiya çalışılarak, yeni yıl öncesi kullanıma sunulacak”
İncelemelerin ardından açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile Allah nasip ederse, yeni yıla yeni meydanla gireceğiz. Dün akşam itibariyle burada hummalı bir çalışma başladı. 50 kişilik bir ekiple, meydanın etrafının tamamen çevrilmesi yapıldı, havuzun yıkım işlemleri bitirildi. Bundan sonraki hedefimiz de yılbaşı gelmeden meydanı bitirmek. Bu meydan ve 8 Havuzu olarak bilinen havuz, Manisa’nın sembollerinden biri. Havuzun aslını koruyoruz. Sadece dış çeperdeki kısım 180 metrekareydi, onu küçülterek vatandaşların daha rahat kullanacağı bir meydan haline getireceğiz. Manisa’nın sembolüne dokunmayacağız, onu yenileyeceğiz. Daha şık, daha güzel bir meydan olacak. Burada 07.00-15.00 ve 15.00-23.00 saatleri arasında iki vardiya olarak çalışıp, etrafa rahatsızlık vermeden çalışma programı uygulayacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.