Mantar üreterek hem terapi görüyor hem de meslek öğreniyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mantar üreterek hem terapi görüyor hem de meslek öğreniyorlar
16 Oca 2018 / Sal 13:17
/ 45 Kez Okundu
| |

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda mantar üretim eğitimi alan engelliler hem terapi görüyor hem de meslek sahibi oluyor

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda mantar üretim eğitimi alan engelliler hem" href="/tag/ hem/"> hem terapi görüyor hem" href="/tag/ hem/"> hem de meslek sahibi oluyor. 23 öğrencinin eğitim gördüğü atölye deki kursiyerler den Furkan Yaşar, “ Mantar toplamak beni heyecanlandırıyor. İleri de mantar yetiştirip satmayı düşünüyorum” dedi.
Engellilerin istihdamına yönelik olarak Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda hizmet veren mantar üretim atölyesi kursiyerler den yoğun ilgi görüyor. Kursa down sendromlu, hafif zihinsel ve ortopedik engelliler den oluşan 23 öğrenci katılıyor.

“Eğitimini tamamlayanlar ticarete atılıyor”
Kursiyerler, Mantar Üretim Atölyesi’n de oda neminin ayarlanmasından sulamaya, toplamadan satışa kadar mantarın her anına şahit oluyorlar. Engelliler, terapi görevi gören kurs sayesin de hem" href="/tag/ hem/"> hem gelecekle ilgili he deflerini belirliyor hem" href="/tag/ hem/"> hem de öz güvenlerini arttırıyorlar. Ayrıca atölye de eğitimini tamamlayanların çoğu mantar ticaretine başlıyor.

“Engelliler için bulunmaz bir nimet”
Engellilerin kursa ilgisin den memnun olduğunu söyleyen eğitmen Derya Subaşı, “Şu anda 23 öğrencimiz var. Kültür mantarı ve istiridye mantarı yetiştiriyoruz. Oda nemi ayarlanması, sulama, toplama, paketleme, satışa kadar her şeyi öğreniyorlar. İstiridye mantarı çok iş gücü istemiyor. Bu da kursiyerlerin işini daha da kolaylaştırıyor. Bu atölye de öğrendikleriyle ileri de iş yapabilir ve kazanç sağlayabilirler. Mantar üretiminin terapi özelliği de var. Kursiyerin eli toprağa değiyor. Bir şeyler ürettiğini, sattığını ve para kazandığını hissediyor. Kursiyerler burada çok mutlu oluyorlar” dedi.

Mantarları toplamak beni heyecanlandırıyor”
Kursiyerler den 20 yaşındaki Furkan Yaşar ise “ Mantar üretimini öğreniyoruz. Burada arkadaşlarla çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Mantar yetiştirmek çok heyecanlı. Özellikle mantarları toplamak beni heyecanlanıyor. İleri de kültür mantarını yetiştirip satmayı düşünüyorum” şeklin de konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.