Maraton şampiyonu ihtiyar delikanlı da Afrin’e hazır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Maraton şampiyonu ihtiyar delikanlı da Afrin’e hazır
29 Oca 2018 / Pzt 09:58
/ 43 Kez Okundu
| |

Antalya’da 60 yaş üstü maraton koşucusu olan 64 yaşındaki Aşur Güzel, görev verilmesi halinde Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı operasyonuna katılmaya hazır olduğunu ifade etti

Antalya’ da 60 yaş üstü maraton koşucusu olan 64 yaşın daki Aşur Güzel, görev verilmesi halinde Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı operasyonuna katılmaya hazır olduğunu ifade etti.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde çiftçilik yapan, aynı zaman da 60 yaş üstü maratonlar da 30’un üzerinde ma dalya sahibi olan 64 yaşın daki Aşur Güzel, dinçliğiyle görenleri hayrete düşürüyor. Bahçe ve sera da çalışarak ekmeğini kazanan Güzel, her gün en az 12 kilometre koşuyor. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da çalışkanlığıyla birçok gence taş çıkaran Aşur ve Kamile Güzel çiftini ziyaret etti, sağlıklı yaşam üzerine sohbet gerçekleştirdi.

“Aşur Bey, tam bir aktif yaşlanma örneği”
Aşur Güzel’in kaliteli yaşlanma da örnek bir birey olduğunun altını çizen Atay Uslu, “Aşur Abimiz aktif yaşlanma, başarılı yaşlanma, kaliteli yaşlanma hususların da tam bir örnek. Her gün koşuyor, doğayla iç içe yaşıyor. Çalışıyor, üretiyor. Maşallah, bin kere maşallah diyoruz” dedi. Yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Uslu, “20 yıl önce 72 olan ortalama yaşam süresi bu gün 78 oldu. Ancak doğurganlık oranlarını da arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“3 çocuk tavsiyeden öte bilimsel gerçek”
Atay Uslu, 3 çocuk tavsiyesinin aktif işgücü ve medeniyetimiz açısın dan çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bugün yüzde 8 olan yaşlı nüfus oranımız, doğurganlık oranımızı arttıramazsak 2075’de yüzde 27’ye yükselecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesi ve politikası geleceğimiz için çok önemli" diye konuştu.
Aşur Güzel ise sağlıklı ve dinç kalabilmesinde en büyük destekçisinin eşi olduğunu ifade ederek, görev verilmesi halinde Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafın dan gerçekleştirilen Zeytin Dalı operasyonuna hazır olduğunu söyledi. Güzel, Türk ordusuna muzafferiyet diledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.