Masada "Göç ve İzmir" olacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Masada
30 Oca 2018 / Sal 10:28
/ 30 Kez Okundu
| |

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından gerçekleştirilen ’Kent Söyleşileri’nin bu yılki ilk konuğu Mümtaz Peker, “Mübadele ve Göçlerin İzmir’e Etkileri”ni anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından gerçekleştirilen ’Kent Söyleşileri’nin bu yılki ilk konuğu Mümtaz Peker, “Mübadele ve Göçlerin İzmir’e Etkileri”ni anlatacak.

Her ay gerçekleştirilen söyleşilerle kent tarihine ve kültürüne ışık tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, 2018’in ilk etkinliğinde Mümtaz Peker’in söyleşine ev sahipliği yapacak. 31 Ocak Çarşamba günü APİKAM Toplantı Salonunda gerçekleşecek söyleşide, Lozan Konferansı içeriğinde imzalanan “Türk ve Yunan Halklarının Mübadelesi Anlaşması” gereği yapılan işlemlerin İzmir’e etkileri, mübadele öncesi ve sonrasında İzmir’in ekonomik büyümesi ve rekabetinde öne çıkan faktörler ve genç Cumhuriyet’le birlikte İzmir’in 1923-1950 döneminde göçle nüfuslanması konuları ele alınacak. Söyleşide ayrıca, 1950’li yıllarda başlayan ve 1980’lerden itibaren hız kazanan iç göçün İzmir’e etkileri de anlatılacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesinde gerçekleştirilecek söyleşi, saat 18.00’de başlayacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.