Mazlum-Der Genel Başkanı Ramazan Beyhan: “28 Şubat mahpusları serbest bırakılmalıdır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mazlum-Der Genel Başkanı Ramazan Beyhan: “28 Şubat mahpusları serbest bırakılmalıdır”
14 Şub 2018 / Çar 15:43
/ 288 Kez Okundu
| |

Bolu F Tipi Cezaevi’nde kalan 28 Şubat mahkumları için yüzlerce kişi bir araya gelerek, mahkumların serbest bırakılmasını istediler

Bolu F Tipi Cezaevi’nde kalan 28 Şubat mahkumları için yüzlerce kişi bir araya gelerek, mahkumların serbest bırakılmasını istediler.
28 Şubat sürecinde tutuklanan ve Bolu F Tipi Cezaevi’ne konulan mahkumlar için Mazlumder üyesi yaklaşık yüz kişi cezaevi önünde bir araya geldi. Diğer dernek ve STK’ların da destek verdiği basın açıklamasında, uzun yıllardır cezaevinde kalan 28 Şubat mahkumlarının serbest bırakılması istenildi.
“Siyasi yargı kararları iptal edilsin”, “son 28 Şubat olsun” gibi pankartların taşındığı basın açıklamasında grup adına açıklama yapan Mazlumder Genel Başkanı Ramazan Beyhan, söylenecek bir sözün kalmadığını ve artık sözün TBMM, hükümet ve Cumhurbaşkanında olduğunu ifade ederek, “Bundan 20 yıl önce bu ülkede gerçekleşen darbeyle yüzlerce gencimiz müslüman kimliklerinden dolayı brifingle talimat alan yargıçlar tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak soruşturma, yargılama ve temyiz aşamalarında hukukun ilkeleri yok sayılmıştır. 20 yıldır içerideki kardeşlerimiz Yusuf a.s. gibi vakarlarını korumuşlar, Allah’a tevekkül etmişler, bulundukları cezaevlerini birer medreseye ve okula dönüştürerek Rabblerine karşı sorumluluklarını ifa etmeye çalışmışlardır. 28 Şubat Türkiye’sinin faili meçhullerini, yolsuzluklarını ve emperyalist güçlerin planlarını uygulayan kötü niyetli yöneticiler, ihanetlerini örtmek için müslüman halkın, gençlerin ensesinde boza pişirerek, bazılarını siyasetten uzaklaştırmış, bazılarını da hayali suçlarla itham ederek zindanlara atmışlardır. Onların yaptığı bu yanlış düzeltilmeli, 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.
17 yaşında tutuklanan ve hala cezaevinde bulunan Salih Baytap’ın annesi 73 yaşındaki Cevair Baytap ise, “17 yaşındaki bir çocuğu nasıl içeri alıyorlar. Ben adalet istiyorum. Sadece kendi oğlum çıksın istemiyorum, herkesin çıkmasını istiyorum. Mevcut hükümetten benim dileğim budur” şeklinde konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.