Meclis Başkanı Kahraman, Güneydoğu’nun en büyük kütüphanesi açtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Oca 2018 / Paz 00:39
/ 85 Kez Okundu
| |

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Mardin’de Güneydoğu’nun en büyük kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Mardin’de Güneydoğu’nun en büyük kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan TBMM Başkanı Kahraman, Afrin operasyonu ile ilgili “Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız” dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mardin’de Türkiye’nin en büyük kütüphanesinin açılış tör enine katıldı. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde gerçekleştiril en tör ende Kahraman’a, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güv enç, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mardin Valisi Mustafa Yaman da eşlik etti. Üniversite Rektörü Profesör Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret ed en Kahraman ve beraberindekiler daha sonra Güneydoğu’da en son teknoloji kullanılarak kurulan 365 gün 24 saat hizmet verecek olan 11 bin 600 metrekare alana sahip 100 bin kitap arşivi ile bin öğr enciye aynı anda hizmet verebil en kütüphan enin açılışına katıldı.
“Batı med eniyetinin temelinde İslam med eniyeti var”
Kütüphan enin açılışında konuşan Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, Batı med eniyetinin temelinde İslam’ın olduğunu ifade etti. Ağırakça, “Bizim med eniyetimiz kitap med eniyetidir, ilhamını kitaptan alan bir med eniyet. Kur’an-ı Kerim’d en ilhamını alan bir med eniyetiz. Avrupa Rönesans’ını hazırlayan İslam med eniyedir. İslam med eniyetinin verileri ve Arapçadan Latinceye çevril en 256 dev eserin Batı’ya intikali ile Arapçadan Latinceye intikalind en sonra Batı med eniyeti ortaya çıkmıştır. Batı med eniyetinin temeli ve kaynağında İslam med eniyeti vardır. Fikri faaliyetlerde biraz abartma ama. Bir bütünüz güzel gelişmeler oluyor” dedi.
“Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız”
Daha sonra konuşan TBMM Başkanı Kahraman, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin değerl endirmede bulundu. Kahraman, şunları kaydetti: “Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız. Türkiye düzlükte yürüyecek daha da ötelere gideceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Bölünmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, bayrağı indirtmeyeceğiz, birliğimizi bozmayacağız.’ Dışarısının oyununa gelmeyeceğiz. Şimdi Afrin’de yaptığımızda o. Allah muvaffak etsin. Şehitlerimize C enab-ı Hak gani gani rahmet eylesin. Kökümüzde, ruhumuzda, yapımızda evvel Allah sağlam bir maya var. 15 Temmuz’dan sonraki geceler o meydanları dolduran geceler o meydanda herkes vardı. B en küpelilerle kızardım o meydanlarda küpeliler uzun saçlılar vardı. Bizim kökümüz sağlam" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kütüphan enin açılış kurdelesini kes en TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet kütüphanedeki teknolojik yatırımları ve Rektör Profesör Dr. Ağırakça’nın 17 bin kitap bağışladığı arşivi gezdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.