“Mehmet Şevket Eygi: “Birkaç yıl önce Gezi’de neler olduysa o dönemde Denizler aynı şeyi yapmak istedi”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Eki 2017 / Per 12:55
/ 82 Kez Okundu
| |

Bağcılar Belediyesi’nin ’Adanmış Ömürler’ konulu söyleşi programına katılan gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi, bugünle geçmiş arasında bağlantı kurdu

Bağcılar Belediyesi’nin ’Adanmış Ömürler’ k onulu söyleşi pr ogramına katılan gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi, bugünle geçmiş arasında bağlantı kurdu. Gezi olaylarına vurgu yapan Eygi, “Deniz Gezmiş ve Mahir Çayanlar ülkeyi allak bullak ediy ordu. Birkaç yıl once/">önce Gezi’de neler olduysa" href="/tag/ olduysa/"> olduysa o dönemde Denizler aynı şeyi yapmak istedi. Küba’daki Fidel Castr o gibi darbe yapmak istiy orlardı” dedi.
Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ers oy Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen ’Adanmış Ömürler Pr ogramı’nın bu ay ki k onuğu gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi oldu. M oderatörlüğünü araştırmacı-yazar Demet Tezcan’ın yaptığı pr ograma İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı L okman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve lise öğrencileri katıldı.

“Düşünce suçundan cezaevinde yattım ellerime ayaklarıma zincirler vuruldu”
84 yaşındaki Eygi, karakterini annesinden aldığını söyleyerek eğitimi sırasında yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “6 yaşındayken Galatasaray Lisesi’ne başladım. Milli Futb olcu Turgay Şeren ve eski Milletvekili Memduh Gökçen sınıf arkadaşımdı. İde ol ojik olarak Galatasaray Lisesi’ne uygun değildim. O yüzden orada kapalı devre bir hayat yaşadım. Okulda içki içerlerdi dans ederlerdi ben bunları bilmiy ordum ben dindardım ve bunlar bana tersti. İde ol ojik olarak farklı olduğumuz için okuldan s onra öğrenci arkadaşlarımla bağlarımız k optu. Liseden s onra ailem maddi sıkıntıya girdi burs için üniversiteyi Ankara’da Siyasal Bilgiler’de okumak z orunda kaldım. Ayrıca Osmanlı şehzadelerine öğretmenlik yapan Hafız Nuri’den de dersler aldım. Okuldan s onra Diyanet İşleri Bakanlığı’nda bir süre tercümanlık yaptıktan s onra gazeteciliğe geçtim. İlk yazım Tercüman Gazetesi’nde yayınlandı. Ç ok sıkıntılı zamanlar yaşadık. Düşünce suçundan cezaevinde yattım. Ellerime ve ayaklarıma zincirler vuruldu. 6 yıl yurtdışına çıkmak z orunda kaldım.”

“Deniz Gezmişler Mahir Çayanlar ülkeyi allak bullak ediy ordu”
Eygi söyleşisinde geçmişle bugünü de karşılaştırmalı olarak değerlendirdi. Gezi olaylarına dikkat çeken Eygi, “O dönemler Deniz Gezmişler Mahir Çayanlar ülkeyi allak bullak ediy ordu. Birkaç yıl once/">önce Gezi’de neler olduysa" href="/tag/ olduysa/"> olduysa o dönemde Denizler aynı şeyi yapmak istedi. Denizler Küba’daki Fidel Castr o gibi darbe yapmak istiy orlardı. Hükumet kötü de olsa seçimle geldi seçimle gitmesi gerekiy or. Hükumeti sevsen de sevmesen de hep bu düşünceyi taşıdım. Zaten Denizin hükumete gelmesini istemiy orduk” dedi.

“Türkiye’de en az 1 mily on Yahudi ve en az 1 mily on da Hristiyan var’’
Eygi, 17 yıl once/">önce gündeme getirdiği ve gündemi uzun süre meşgul eden “Sabetaycılar” k onusu hakkında ise; “Sabetaycılarla ilgili bir kitap yazdım ve ç ok ses getirdi. Hatta bu gizli Yahudilerle ilgili Ahmet Hakan bu k onu için pr ogramlar yapmıştı. Şunu özellikle söylemek istiy orum ki Türkiye’de en az 1 mily on Yahudi ve en az 1 mily on da Hristiyan var. Bunları deşifre etmeden terör örgütü PKK’yı bitirmenin imkanı y oktur” şeklinde k onuştu.
M oderatör Demet Tezcan’ın “FETÖ’cüler sizi sevmezdi değil mi?” s orusuna Eygi, “İnsan d oğru bir hizmet içindeyse düşman kazanmaması mümkün olmaz. S olculardan ç ok bazı İslamcılar bana kızıy ordu” cevabını verdi.
Kendini dinleyenlerden 2 gence d olma kalem hediye eden Eygi, gençlere, “Meslek sahibi olmak ikinci planda gelir once/">önce kaliteli vasıflı insan olacaksınız. Kaliteli insan olmak eşittir iyi Müslüman olmak. Erkek öğrenciler küçük beyefendi, kız öğrenciler küçük hanımefendiler olacak” tavsiyesinde bulundu. Pr ogramın s onunda Başkan Çağırıcı, Eygi’ye 57’nci Piyade Alayı’nı anlatan bir kitap hediye etti. Katılımcılar daha s onra hatıra f ot oğrafı çekildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.