Meriç Nehri’nde mülteci botu battığı iddiası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Şub 2018 / Sal 14:20
/ 52 Kez Okundu
| |

Edirne’de, Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollar Yunanistan’a geçmek isteyen bir grup mültecinin içerisinde bulunduğu botun battığı iddia edildi

Edirne’de, Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollar Yunanistan’a geçmek isteyen bir grup mültecinin içerisinde bulunduğu botun battığı iddia edildi. AFAD ekipleri, Meriç Nehri’nde kaybolduğu iddia edilen grubu arama çalışmalarını sürdürüyor.
Avrupa hayali yolculuğunun vazgeçilmez güzergahları arasında gösterilen Türkiye’nin Yunanistan sınırı Meriç Nehri’nde, bir grup mültecinin içerisinde bulunduğu botun battığı iddia edildi. Kaçakların, sınır bölgesinde devriye atan askerler tarafından görüldüğü iddiası üzerine alabora olduğu düşünülen bot için Edirne AFAD ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.

AFAD çalışmalarını sürdürüyor
Trakya’da ve Balkanlar’da son 3 gün içerisinde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Meriç Nehri’nin su debisinde de artış yaşanmıştı. Yunanistan’ın Kapitan Andrevo Sınır Kapısı’ndan Süvari Köprüsü olarak adlandırılan yaklaşık 10-12 kilometre alan içerisinde arama çalışmaları devam ediyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.