Mersin Barosu, öğretmen adaylarına çocuk haklarını anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mersin Barosu, öğretmen adaylarına çocuk haklarını anlattı
23 Mar 2018 / Cum 12:55
/ 66 Kez Okundu
| |

Mersin Barosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerine, "çocuk hakları" konusunda bilgi verildi

Mersin Barosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerine, " çocuk hakları" konusunda bilgi verildi.
MEÜ Yenişehir Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Kamil Ekinci ve merkez üyesi Ayşemsu Kaya, çocuk hakları konusunda bilgi ve deneyimlerini geleceğin öğretmenlerine aktararak, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kamil Ekinci, çocuğun en temel hakkı olan yaşama hakkı ile eğitim hakkı arasında sıkı bir bağ olduğunu ifade ederek, “Çocuğun yaşam hakkı, temel hakların gerçekleşmesi için ön koşuldur. Çocuğun yaşama hakkının yanı sıra, bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimi için eğitime gereksinimi vardır. Geleceğimiz olan çocukların en iyi şekilde gelişmesi ve yetişmesi için eğitim almaları çok önemli bir haktır. Dünya’da ve ülkemizde maalesef çocuk hakları yaygın bir şekilde ihlal edilmektedir” diye konuştu.
Ayşemsu Kaya ise çocuk haklarının insan hakları kavramı içinde ele alınması gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarla ilgili bütün yasa ve uygulamaları oluşturanlar, önce çocukların yararını düşünmek zorundadır. Devlet, çocukların koruma ve bakımını üstlenenlerin sorumluluklarını yerine getirmeleri için önlemleri alır ve onların sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerine bakar” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.