Mersin Barosu’ndan bilboardlı bilgilendirme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mersin Barosu’ndan bilboardlı bilgilendirme
15 Mar 2018 / Per 15:47
/ 25 Kez Okundu
| |

Mersin Barosu, vatandaşların yasal konularda hak kaybına uğramamaları için avukatsız iş yapmamaları konusunda, ‘avukatsız iş yapma, hak kaybına uğrama’ sloganıyla, bilboardlı bilgilendirme çalışması başlattı

Mersin Barosu, vatandaşların yasal konularda hak kaybına uğramamaları için avukatsız iş yapmamaları konusunda, ‘avukatsız iş yapma, hak kaybına uğrama’ sloganıyla, bilboardlı bilgilendirme çalışması başlattı.
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların hukuki sorunlarını çözmek için avukata danışmadan hareket etmeleri ya da hukuki danışmanlık adı altında yasa dışı faaliyet gösteren şirket veya kişilere başvurmaları, bunun yanı sıra dilekçelerini avukat yerine arzuhalcilere ya da işin ehli olmayan kişilere yazdırmaları sebebiyle, kazanabilecekleri en basit davaları bile kaybederek, maddi ve manevi telafisi güç hatta telafisi olmayacak şekilde hak kaybına uğradıklarını söyledi.
Er, bunun önüne geçmek için bir farkındalık çalışması başlattıklarını belirterek, bu kapsamda Mersin’in birçok yerinde ve yine en işlek caddelerine ‘avukatsız iş yapma, hak kaybına uğrama’ ve ‘haklıyken haksız duruma düşme, avukatına danış’ yazılı billboardlar ile vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Vatandaşların hukuki sorunlarının çözümü için avukata başvurmasının önemini anlatan Er, “Hukuksal taleplerin, dilekçelerin, itirazların, davaların avukatlar tarafından yapılması, yazılması ve takip edilmesi son derece önemlidir. Vatandaşlarımızın davayı kazanma şansı varken avukatına danışmadan hareket ederek, kendisinin veya aracı, dilekçeci, arzuhalci vasıtasıyla davayı takip etmesi o davayı kaybetmesine neden olmaktadır. Kısacası, avukata danışırsanız hem riskleri asgari seviyeye indirmiş olursunuz hem de davayı lehinize sonuçlandırırsınız. Davanın yanlış açılması veya yapılacak en küçük hata, yasalar karşısında sizi haksız duruma düşebilir” dedi.
“Avukatsız iş yapmak daha pahalıya mal olabilir"
Avukata danışmadan hukuki sorunları çözme yoluna gitmenin vatandaşı maddi ve manevi daha büyük zarara uğratabileceğini savunan Er, “Yasalarla avukatlara verilmiş olan hukuki meselelerin çözümünü yine işin ehline, yani avukatlara danışmak gerekiyor. Hukuki sorunu en iyi anlayacak, tespit edecek ve çözecek kişi avukattır. Evrakların hazırlanması, hukuki işlemlerin başlatılması, davanın açılma ve davanın takibi süreci çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Avukata ödemekten çekindiğiniz tutar, düşündüğünüz kadar yüksek rakamlar olmayabilir. Yine avukata ödenen vekalet ücretini çok bularak, avukatsız takip edilen ve kaybedilen davaların sonucunda çok büyük zararlar doğmaktadır. Vatandaşlarımızın, davalarının aleyhine sonuçlanması halinde keşke dememesi için, önlemini en başında almaları ve bir avukata mutlaka danışmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Davanın hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürümesi için avukat şart. Hakkınızı en iyi arayacak kişi avukattır. Davayı kaybetmek, sizi çok daha büyük sıkıntılara sokabilir” diye konuştu.
Vatandaşlara, yasal haklarını ararken avukatlara danışarak hareket etmeleri konusunda uyarıda buluna Er, “Davalarınızdan olumlu sonuç elde etmek, hukuki riski en aza indirmek, ancak ve ancak avukata danışmakla mümkündür” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.