MESKİ, merkezde yeni pompayı devreye aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MESKİ, merkezde yeni pompayı devreye aldı
02 Mar 2018 / Cum 10:12
/ 34 Kez Okundu
| |

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, merkez pompa atıksu terfi istasyonunun kapasitesini artıran yeni pompayı devreye aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( MESKİ) Genel Müdürlüğü, merkez pompa atıksu terfi istasyonunun kapasitesini artıran yeni pompayı devreye aldı.
MESKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına bağlı merkez atıksu terfi istasyonunda bulunan mevcut pompaların yaklaşık 25 yıldır çalışıyor olması sebebiyle, eski pompaların yerine, daha verimli, daha az enerji tüketen ve daha az gürültülü çalışan tipte 550 kilovat, 9 bin 400 ton/saat’lik pompa Mersinlilerin hizmetine sunuldu. Hizmete alınan yeni pompa ile daha az enerji harcanarak eski pompanın bastığı debinin 3 katından daha fazla debi basılacak. Yıllık 407 bin 400 lira enerji tasarrufu sağlayacağı hesaplanan yeni pompa ile gürültü ve titreşimli çalışma sorunu da ortadan k aldırılmış olacak. Özellikle kış aylarında meydana gelen aşırı yağışlarda oluşan yüksek debili atıksuların iletimi konusunda yaşanan sıkıntılar yeni pompanın devreye alınmasıyla ortadan k aldırılırken, sağlanacak enerji tasarrufu ile pompa maliyetinin yaklaşık 1 sene içerisinde karşılanması öngörülüyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.