MESKİ’nin ’Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MESKİ’nin ’Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
21 Mar 2018 / Çar 10:48
/ 60 Kez Okundu
| |

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, ’22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Ödüllü Resim Yarışması’nda kazananları belli oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, ’22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Ödüllü Resim Yarışması’nda kazananları belli oldu.
Bu yıl ‘su ve doğa’ konulu düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler iki ayrı kategoride yarıştı. Yarışmaya öğrenciler toplam 693 resimle katılırken, dereceye giren resimler Ahmet Yeşil‘in başkanlığındaki jüri üyeleri tarafından belirlendi. Yarışmanın 5-8 yaş grubunda birincilik ödülünü Küçük Şeyler Anaokulu’ndan Minel Bağırsakçı, ikinciliği ODTÜ Geliştirme Vakfı’ndan Asi Altunel, üçüncülüğü Necdet Ülger İlkokulu’ndan Kıraç Karadamar aldı. 9-13 yaş grubunda ise Necdet Ülger Ortaokulu’ndan Ali Karadamar birinci olurken, Özel Toros Ortaokulu’ndan Ecenur Köroğlu ikinci, Özel Mersin Doğa Okulları’ndan Deniz Aktarla üçüncü oldu.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ’su ve doğa’ konulu resim yarışması düzenleyerek Mersin’deki su kullanımı ve su kaynaklarının öğrenci gözüyle ortaya çıkarılmasının amaçladığı belirtilerek, " Su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su kaynaklarının sınırsız olmadığı, su ve doğa, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili işlenebilecek her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesini, yarışma ile hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarını dengede tutan suyu resimlerle anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması, atıksu konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesini hedefledik. Yarışmamıza katılıp dereceye girip ödüllerimizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” denildi.
Resim yarışmasında birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet ve üçüncüye de mini tablet verilecek olan ödül töreninin, 22 Mart Perşembe günü Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacağı bildirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.