Meteoroloji’den Van ve Hakkari için kar uyarısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 Şub 2018 / Cmt 10:40
/ 43 Kez Okundu
| |

Meteoroloji 14

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından Van’ın güneyi ile kari" href="/tag/hak kari/">Hak kari’nin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin edildiği uyarısı yapıldı.
Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, “17 Şubat 2018 tarihinde yapılan değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Van’ın güneyi ve kari" href="/tag/hak kari/">Hak kari’nin çevrelerinin ise kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Van ve kari" href="/tag/hak kari/">Hak kari çevrelerinde kuv vetli (21-50 kg/metre kare) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor. Bölgede en düşük sıcaklıklar; Van’da 1, Bitlis’te 0,5, Hakkâri’de 1,3 ve Muş’ta 5,1 derece olarak ölçülmüştür. En yüksek sıcaklıkların ise; Van’da 5, Bitlis’te 5, Hakkâri’de 4, ve Muş’ta 8 derece olması bekleniyor.
Van Gölü: çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, rüzgâr: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuv vetinde, dalga: 0,25 ila 0,50m, görüş: iyi, yağış anında orta” denildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.