Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi
18 Kas 2023 / Cmt 14:18
/ 5 Kez Okundu
| |

Ünlü sunucu ve televizyon programcısı Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda cenaze töreni düzenlendi.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede, 62 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sunucu ve televizyon programcısı Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda program düzenlendi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen programa Uca’nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan ve yeğeni, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sanat dünyasından sevenleri katıldı. Uca’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, alkışlar altında salondan alındı ve Ankara’ya uğurlandı. Uca’nın cenazesi, pazar günü öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe Camii’nden alınarak, Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.
Cenaze töreninde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Benden önce konuşan herkesi dinleyince, Metin Uca hakkında en son konuşması gereken kişinin ben olduğum ortaya çıktı zaten. Ama çok enteresan bir kişilikti. Şöyle ki Metin Zakoğlu, benim telefonumu ona, onun telefonunu bana vermişti. Telefon çaldı. Açar açmaz ona bir cümle söylemek istedim. Aynı saniyede, eş zamanlı olarak o da bana o cümleyi söyledi. ‘Ben sizin hayranınızım, biliyor musunuz’ demiştim kendisine. O da bana onu söyledi. Uzunca güldük. Meclisteki yaptığım çok dolaşan bir konuşmadan bahsetti. ‘Sıkıldıkça izliyorum’ dedi. Dedim ki; ‘Biz, sizi izleyemedikçe sıkılıyoruz.’ 90’ların sonlarında, o muhteşem sabah haberleriyle güne başlamanın tadını, Metin Uca ekranlardan koparıldıktan beri eksikliğini, yoksunluğunu çeken biri olarak, işte bundan birkaç yıl önce iletişim kurabilmiş olduk. Ama şöyle enteresan bir yanı vardı. Televizyonla ulaşamadığı herkese, birebir ulaşabilecek kadar enerjikti. Sürekli iletişim halindeydik. İnanılmaz ilgiliydi Türkiye meselesine. Didim’de partiyi nasıl kurtulacağını konuşmuş; bana da söylerdi, ‘Neler yapmak lazım’ diye. Bence ne yapmamız gerektiğini, kendi yaşantısıyla vasiyet edip gitmiş: ‘Yükseklik korkusu olan herkes pilot olacak cesareti gösterdiğinde, Türkiye de kurtulacak, hepimiz de kurtulacağız.’ Dayısı tarafından çocukken Fenerbahçeli yapılmış. Bir tek dayısı olan biri olarak, bu acıya dayanmakla dayanmama arasında gelip giden kardeşini ve onu kardeşi gibi seven hepinizi saygıyla selamlıyorum. Işıklar içinde uyusun” şeklinde konuştu.
"Son kez sahnede olacağımız aklımın ucundan geçmezdi"
Aile dostunu kaybettiğini ifade eden Hamdi Alkan, “Zannediyorum şimdi bunu söylemek çok üzücü ama onu sahnede görünce biz onunla son kez sahnedeydik. Son kez sahnede olacağımız aklımın ucundan geçmezdi. Antakya’daydık 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliklerinde şimdi Metin sahnede bu şekilde, artık yok. Çok üzgünüm kardeşimi aile dostumu kaybettim. Kıymetli bir meslektaşımdı, önemli bir değerdi. Hep gülen yüzüyle hatırlayacağım onu” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.