Meyve ağaçları yalancı bahara aldandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Meyve ağaçları yalancı bahara aldandı
05 Mar 2018 / Pzt 10:56
/ 82 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Simav ilçesinde kış mevsimi sona ermeden, baharın müjdecisi olan badem ve erik ağaçları yalancı bahara aldanıp erken çiçek açtı

Kütahya’nın Simav ilçesinde kış mevsimi sona ermeden, baharın müjdecisi olan badem ve erik ağaçları yalancı bahara aldanıp erken çiçek açtı. Eynal Kaplıcaları yakınlarındaki termal sıcaklıktan da etkilenen alanlarda, ilkbaharı andıran görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Ancak, bahçe sahipleri ile üreticiler ilerleyen günlerde olası bir don olayı yaşanmasından endişeli olduklarını belirtiyor.
Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, "Erken çiçek açan ağaçlar, önümüzdeki günlerde yaşanacak ani hava değişikliğinden zarar görebilir. Meyve hasadından sonra ağaçları sulayan üreticilerin ağaçları erken çiçek açmaz. Üreticilerimize, erken çiçek açmayı geciktiren zirai çalışmalar hakkında bilgi veriyoruz” dedi.
Mart ayı hava değişikliklerine karşı meyve üreticilerinin tedbirli olması gerektiğini belirten Bütüner, üreticilerin riskler karşısında mağduriyetlerinin giderilmesi ve risklere karşı çözüm üretebilmesi için, Türkiye’de uygun tarım sigortaları sisteminin kurulması yönünde, ‘Havuz Modeli’nin örnek alındığını ifade etti.
Başkan Bütüner, “Yaşanan risklere maruz kalan üreticilerin ürünleri teminat altına alınarak, üretimin sürdürebilir olmasının sağlanması hedef alınmıştır” diye konuştu. (MEİ-EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.