Mezitli Belediyesinde Mustafa Kemal Atatürk anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mezitli Belediyesinde Mustafa Kemal Atatürk anıldı
10 Kas 2023 / Cum 14:47
/ 3 Kez Okundu
| |

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümümün 85. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde düzenlenen anma programına, Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ve Atatürk sevdalıları yoğun bir katılım gösterdi. İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başkan Tarhan, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Anmaya katılanlar, anıta çiçek bırakarak özlemlerini ve sevgilerini dile getirdi. Mezitli Belediyesi Kreşler Müdürlüğü’nde eğitim alan minik çocuklar da Atatürk’e olan sevgilerini okudukları şiirle dile getirdi.
Atatürk’ün mirası olan Cumhuriyete sahip çıkmak için çok fazla mücadele etmek gerektiğini dile getiren Başkan Tarhan, “Atamıza karşı görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Cumhuriyet tek başına yeterli olmuyor. Cumhuriyeti, adaleti, özgürlüğü, hukuku içinde barındıran demokrasiyi mutlaka ülkemizde yerleştirmemiz gerekiyor. Atatürk bize tam bağımsız bir Türkiye’yi miras bıraktı. O’nun bu mirasına sahip çıkmamız için çok fazla mücadele etmeliyiz. Bizlere emanet ettiği Cumhuriyet sahip çıkarsa o zaman Atamıza karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.