Mezitli’de belediye hizmetleri tahrip edilerek çalındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mezitli’de belediye hizmetleri tahrip edilerek çalındı
02 Mar 2018 / Cum 17:36
/ 11 Kez Okundu
| |

Mezitli Belediyesince parklara yerleştirilen çöp kovası, pergola ve kamelyalar çalındı

Mezitli Belediyesince parklara yerleştirilen çöp kovası, pergola ve kamelyalar çalındı. Mezitli’de çalınması ya da tahrip edilmesi nedeniyle değiştirilen kamelya sayısı 17’e ulaştı.
Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalarından birisi daha hizmet düşmanlarının saldırısına uğradı. Daha önce kırılarak tahrip edilen belediye hizmetlerine şimdi de hırsızlar dadandı. Baharın gelmesiyle birlikte yeni park oluşturma ve parklarda aletleri yenileme çalışması başlatan belediye ekipleri bir darbe daha aldı. Parklarda çöp kovası, bank, kamelya, pergola ve oyun gruplarını yerlerinden sökerek çalan ya da tahrip eden kimliği belirsiz kişilerin verdiği zarar önemli rakamlara ulaştı. Son günlerde çalınması ya da tahrip edilmesi nedeniyle değiştirilen kamelya sayısı 17’ye ulaştı.
Daha önce de vatandaşların sorunsuz bir şekilde denize girebilmesi için yapılan seyyar duş ve tuvaletler kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmış, halkın kullanımı için kentin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan çöp kutuları gerek yakılarak gerekse darbe ile kırılarak yok edilmiş, şezlonglar denize atılmış, Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesine yapılan bisiklet yolu kepçe ile kazılmış, mermer ve ahşap döşemeler kırılmıştı.
"Saldırılar motivasyonumuzu bozuyor"
Vatandaşın vergileriyle daha güzel bir Mezitli oluşturmak için çabaladıklarını ancak bu tür saldırıların çalışanlarının da motivasyonunu bozduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yaşanılabilir bir kent ve halkımızın tüm imkânlarından yararlanabilmesi için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek, kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz. Takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Ürettiğimiz hizmetleri korumak o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır. Belediyemize verilen zarar yüksek boyutlara ulaştı” dedi.
Hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğuna vurgu yaparak, her zaman olduğu gibi vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmasını isteyen Başkan Tarhan, “Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmaları ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz" diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.