MHP Ankara İl Başkanı Baştuğ’tan, Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ne ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
25 Kas 2017 / Cmt 17:20
/ 122 Kez Okundu
| |

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Malatya’da Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine ilişkin, "Bizler bu yapılanların karşılık bulmayacağını, milliyetçi, ülkücü hareket olarak Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek adına ziyarete geldik, destek vermek istedik

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Malatya’da Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine ilişkin, "Bizler bu yapılanların karşılık bulmayacağını, milliyetçi, ülkücü hareket olarak Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek adına ziyarete geldik, destek vermek istedik. Biz biriz, birlikteyiz, kardeşiz" dedi.
MHP Ankara İl Başkanı Baştuğ teşkilat üyeleriyle birlikte, Mamak’taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ni ziyaret etti. Baştuğ, 22 Kasım’da Malatya’da Alevi vatandaşların evlerini işaretleyerek, geçmişte oynanan oyunları tekrar sahneye koyma adına provokatif eylem yapıldığını ifade ederek, "Bizler bu yapılanların karşılık bulmayacağını, milliyetçi, ülkücü hareket olarak Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek adına ziyarete geldik, destek vermek istedik. Biz biriz, birlikteyiz, kardeşiz” şeklinde konuştu.

"Malatya’daki olayla ilgili MHP Malatya İl Başkanı ve teşkilatımızın her bir mensubu dikkatliler"
Baştuğ, konuşmasına şöyle devam etti:
“Malatya’daki olayla ilgili MHP Malatya İl Başkanı ve teşkilatımızın her bir mensubu dikkatliler. Alevi vatandaşlarımızla birliğimizi, dirliğimizi bozacak hiçbir eyleme müsaade etmeyecekler inşallah. Alevi vatandaşlarımızın yanındalar. Biz biriz, bir bütünüz ve inşallah mahşere kadar da bu böyle olacak.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Hüseyin Gazi Türbesi’ndeki sekizgen yıldız simgesinden yüzük ve Türkgücü Ülküspor için de amblem tasarladığını anlatan Baştuğ, Türk milletinin bir ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü olması halinde bugün Türk İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların kalmayacağını ve aynı zamanda dünyaya barış ve huzuru getireceğini, dünyada adaletin tesis edeceğini ifade etti.

“Sizlerden isteklerimiz bu konuyu Malatya’da ve Türkiye’nin her bir yerinde dile getirirseniz bizim için de ülkemiz için de kardeşliğimiz için de iyi olur"
Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi Dedesi Cemal Mutluer ise hiçbir zaman bir art niyetleri olmadığını vurgulayarak, "Bir zamanlar bazı şeyler yaşandı Sivas’ta, Çorum’da. Bunları yine yaşamak istemiyoruz. Bazı kışkırtmalarıyla bu olayların meydana geldi. Bizim sizlerden isteklerimiz bu konuyu Malatya’da ve Türkiye’nin her bir yerinde dile getirirseniz bizim için de ülkemiz için de kardeşliğimiz için de iyi olur” ifadelerini kullandı.
" İlla ki bu çizgileri yapan MHP’liler değildir” diyen Mutluer, şöyle konuştu:
“Biz onu MHP’lilere yüklemek istemiyoruz. Bazı yerlerde cemevi kundaklama oluyor. Biz diyemeyiz ki ‘bunu MHP’liler yaptı’ diyemeyiz. Bahçeli’nin ilk geldiği başkan olduğu zamanlarda Aleviler Bahçeli’ye çok ısındık. Zamanında çok arkadaşlarımız oy verdiler. Biz yine aynı düşüncedeyiz.”
Mutluer’in, gençlerin provokasyonlara gelmemesi temennisinde bulunması üzerine Baştuğ, "Gelmezler" ifadelerini kullandı.
Baştuğ, Hüseyin Gazi Türbesi’nde dua etti. Daha sonra Baştuğ ve Mutluer, Hüseyin Gazi Türbesi çay ocağında birlikte çay içti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.