Milas Süt Birliği Başkanı Gezgin güven tazeledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milas Süt Birliği Başkanı Gezgin güven tazeledi
06 Mar 2018 / Sal 19:40
/ 34 Kez Okundu
| |

Muğla’nın Milas ilçesinde Süt Üreticileri Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi

Muğla’nın Milas ilçesinde Süt Üreticileri Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda tek liste ile yapılan seçimde, mevcut Başkan Ali İhsan Gezgin ‘açık oylama’yla yeniden göreve getirildi.
Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulun açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, eğitim çalışmalarının önemine değinerek başladığı konuşmasında; “ Milas Süt Birliği olarak önemli çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Sık sık birliğimizin önceliğinin eğitimler olduğunu ifade etmiştik. Bugün gelinen noktada eğitim çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğunu görmüş bulunuyoruz. Hem kalitemiz hem gelirimiz arttı. Artık her süt aynı fiyattan alınmayacak. Bir litre sütün içerisinde bulunan tüm özellikler baz alınarak ödeme yapılacak” dedi.
Yatırımları ve hizmetleri hakkında da bilgi aktaran Başkan Gezgin, “Birlik olarak önemli yatırım ve hizmetler yapmaya da devam ediyoruz. Yani üreticilerimizle paralel olarak birliğimiz de yatırımlarıyla büyüyor. Daha önce Çiftlik Ekipmanları Merkezimizi açarak üyelerimize yem, ekip ve ekipmanları konusunda piyasa şartlarına göre daha uygun ödemelerle alım yapmalarını sağlamıştık. Üyelerimiz bizlerden makine ekip ve ekipman parkı oluşturmamızı da istemişti. Bu taleplerini de değerlendirerek yine piyasa şartlarına göre daha ucuz şartlarda talepte bulundukları makine ekip ve ekipmanlarını temin etmelerini sağladık. Önümüzdeki günlerde de inşallah Et Marketimizi de hizmete sunacağız. Çalışmalarında sona gelindi. Burada sizlerin ürettiği danalardan et satışının yanı sıra, yine sizlerin köylerde ürettiği yumurta, süt ve süt ürünlerinin satışı yapılacak. Hem hijyenik hem de fiyatlarıyla dikkat çeken ürünler olacaklar. Şimdi sıra OSB’deki tesislerimizde. İnşallah bu yıl içerisinde yerimizi teslim ederlerse kısa süre içerisinde kendi tesislerimizi kuracağız. Bu tesisler sayesinde süt üreticilerimiz daha fazla gelir elde etmiş olacaklar” dedi.
Süt piyasasında yaşanan bazı sıkıntıları da konuşması sırasında dile getiren Başkan Gezgin, Büyükşehir Yasası’nın da olumsuzluklarına dikkat çekerek, “Şu anda bizlere yansıyan bir durum yok. Fakat ilerleyen süreçte eskiden köy olan mahallelerimizde ‘burası artık şehir mahalleleri. Buralarda hayvan besleyemezsiniz’ derlerse bizler nerelere gideceğiz. Bu sorunun çözümü için başta siyasiler olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Eğer bu tür yasalar hayata geçirilmeye devam edilirse, biz daha çok yurt dışından et ithal etmeye devam ederiz” dedi.
Görev süreleri boyunca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte üreticilerinin her türlü sorunlarını çözmeye çalıştıklarını, daha fazla gelir elde edebilmeleri için tüm girişimlerde bulunduklarını da belirten Başkan Gezgin, “Bizler de sizler gibi üreticiyiz. Hepimiz hayvanlarımızla ilgilenip, sonra birliğe gelerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Sizlerin daha fazla kazanması, her türlü alanda mağdur olmaması için girişimlerde bulunuyoruz. Bulunmaya da devam edeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından genel kurulun gündem maddelerine geçildi. Birlik ve birliğe bağlı İktisadi İşletmenin Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları, Bilânço ve Gelir Gider Cetvelleri okunarak ibra edilerek diğer gündem maddeleri de görüşüldükten sonra seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Ali İhsan Gezgin’in dışında aday ve liste olmadığı için seçimler divan başkanının önerisiyle açık oylama ile yapıldı.
Katılımcı üyelerin oylarıyla Başkan Gezgin yeniden Birlik Başkanı seçilerek güven tazeledi. Gezgin’in oluşturduğu liste şöyle:
Yönetim kurulu asil üyeleri: Ali İhsan Gezgin, Nurettin Pinar, Mustafa Güder, Ahmet Avcı, Hüseyin Kuluca.
Denetim kurulu asil üyeleri: Abdullah Şen, Memiş Çınar ve Günan Karadağ.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.