Milas Veteriner Fakültesi yeri için imzalar atıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milas Veteriner Fakültesi yeri için imzalar atıldı
29 Oca 2018 / Pzt 17:44
/ 25 Kez Okundu
| |

2015 yılından bu yana süren Milas Veteriner Fakültesinin yerinin, devredilmesiyle ilgili imzalar atıldı

2015 yılından bu yana süren Milas Veteriner Fakültesinin yerinin, devredilmesiyle ilgili imzalar atıldı. Fakülte, imzaların atılmasıyla 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında faaliyete başlayacak.
Önceden Türkiye Kömür İşletmelerine ait olan daha sonra Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünün Milas Sosyal Hizmetleri olarak adlandırılan toplamda 123,5 dönümlük alan, imzaların atılmasıyla Milas Veteriner Fakültesine devredildi.
Uzun yıllardır, Veteriner Fakültesine kazandırılması için uğraşılan 123,5 dönümlük arazi; Milas Milli Emlak Müdürü Mustafa Karanfil ve Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya arasında imzalanan anlaşmayla fakülteye devri gerçekleşti.

Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, herkese hayırlı olmasını diledikten sonra: “ Milas Veteriner Fakültesi; 2015 yılında kurulmuş olmasına rağmen yer, personel sıkıntısı ve eksikliğinden dolayı benim Mart 2016’da burada görevime başlamamdan itibaren Milas Beçin Mahallesi’nde bulunan, eskiden Türkiye Kömür İşletmelerine ait olan daha sonra Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünün Milas Sosyal Hizmetleri olarak adlandırılan yer toplam 123,5 dönümlük alana tekabül ediyor. Girişimlerimiz sonucunda öncelikle Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, giden Valimiz Amir Çiçek’in, MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar ve özellikle de AK Partili Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün, buradaki yerel yönetimlerden, STK’ların destekleri sonucunda, yapmış olduğumuz gayretli çalışmalarla, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünden istediğimiz bu arazi bugün itibariyle arazi içerisinde bulunan 5 parsel üniversitemize teslim edildi. Artık üniversitemize ait olan Milas Veteriner Fakültesini kurma çalışmalarıyla ilgili yer sorunu, inşallah halledilmiştir. Bu arada Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a da teşekkür ederiz. Zira kendisi de yaklaşık 20 dönümlük Milas Belediyesine ait araziyi, bize 25 yıllığına tahsis etmiştir. Milas Belediye Encümen Üyelerine de teşekkür ederiz. Bu arada Milas‘ta bulunan başta iktidar partisi olan AK Parti, CHP ve MHP ve STK’lardan da tamamı bize bu konuda büyük destek vermiştir. Herkese, bu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bundan sonraki çalışma aşamalarında; kendilerinden bizi yine desteklemesini ve desteğe ihtiyacımız olduğunu bildirmek isterim. Bu vesileyle, Milas Veteriner Fakültesinin 13 Mart 2016’da başlayan yer edinme serüveni, bugün itibariyle sonlandırıldı ve güzel bir şekilde yerler edinildi. İnşallah bu edinilen yerler; öncelikle Milas’ımıza, ülkemize ve tüm insanlığımıza faydalı ve hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Akkaya, 2015 yılından bu yana seyreden serüvende sona geldiğini mutlulukla açıkladıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım’a da teşekkür ederek: “Özelleştirme Yüksek Kurulunda özel gayretleriyle bize destek veren Sayın Başbakanı Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve ayriyeten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e ve Özelleştirme Yüksek Kurulunda bulunan bakanlarımıza; zira en önemli sıkıntılı durumdayken, ülke referanduma gitme aşamasındayken 20 Mart 2017 tarihinde; Sayın Başbakanımızın Muğla’ya geldiği miting gününden önce bu imzaları atmışlar ve 20 Mart 2017 tarihinde Sayın Başbakanımız Milas’tan geçerken de halka bu müjdeyi vermiş, Milas’a hayırlı olsun demiştir. Bunun akabinde de zaten 4 Mayıs 2017 tarihinde bu yerlerin üniversitemize devredilmesiyle ilgili karar çıkartılmıştır. İnşallah hayırlı olur, faydalı olur. Allah utandırmasın, Bu konuda bize destek veren tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

2018-2019 eğitim öğretim yılında, Milas Veteriner Fakültesinin başlayacağını müjdeleyen Akkaya, “Fakülteye, öğrenci alım çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda; 1 doçent, 1 yardımcı doçent atamaları tamamlandı. Şimdi, 2 tane daha yardımcı doçent atamalarımızı bekliyoruz. Onlarda tamamlanmak üzere. Bu arada yeni 8 tene öğretim üyesi kadrosu ilanı için de YÖK’le temas halindeyiz. Bunlarda 2 tane yardımcı doçentle ilgili ‘olur’ onayı geldi. Bununla ilgili olarak da en geç ağustos ayında, okulların açılmasına kadar üniversitemize kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda planlamalarımız; 40 gündüz, 40 ikinci öğretim olmaz üzere 80 öğrenciyle eğitime başlamaktır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında inşallah.” diyerek sözlerini tamamladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.