Milletvekili Aydemir esnafın tepkisine ortak oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milletvekili Aydemir esnafın tepkisine ortak oldu
04 Mar 2018 / Paz 12:39
/ 45 Kez Okundu
| |

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD’ye destek vermesi sebebiyle tepki olarak adı değiştirilen, eski adıyla Amerikan Pazarı, yeni adıyla Zeytin Dalı Çarşısı önünde esnafla birlikte basın açıklaması yaptı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD’ye destek vermesi sebebiyle tepki olarak adı değiştirilen, eski adıyla Amerikan Pazarı, yeni adıyla Zeytin Dalı Çarşısı önünde esnafla birlikte basın açıklaması yaptı.
Erzurum’dan Edirne’ye, Türk Milletinin tek yürek halinde terör ve onlara destek veren ülkeleri telin ettiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Yüce milletimiz, Ülkemiz ve bölgesinde terörist yapılanmaları küresel hafızadan silme adına tarihi bir duruş, kararlılık ve dirayet sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettardır.’ dedi.
ABD’YE TEPKİ
ABD’ye duyulan tepki çığ gibi büyüyor. Ortadoğu’da terörist örgütlerin cirit atmasına meydan verdiği, binlerce tır dolusu silah verip masum insanların katledilmesine sebep olduğu için ABD’ye duyulan tepki giderek büyük bir nefrete dönüşüyor. Bu kararlılığın son ifadesi Başkent’te hayat buldu. Amerikan Pasajı esnafı ortak bir kararla işyerlerinin adını Zeytin Dalı Çarşısı olarak değiştirdi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’de esnafın tepkisini paylaşarak, onlarla birlikte ABD başta olarak teröre destek veren ülkeleri kınadı.
60 YILLIK ‘AMERİKAN’ ADINI SİLİP ATTILAR!
Başkentte 60 yıldır faaliyette bulunan Amerikan Pasajı esnafı bir araya gelerek, dünyaya terör ihraç ettiği ve Suriye’den vatanımıza kasteden hainlere sahip çıktığı gerekçesiyle pasajın adını değiştirip Zeytin Dalı Çarşısı’na dönüştürme kararı aldı. 150’ye yakın işyerinin bulunduğu pasajın dernek başkanı Ramazan Başaran, “Açıkça ülkemize düşmanlık eden bir ülke adını çarşımıza ve kendimize yakıştıramadığımız, en önemlisi de askerimizi şehit eden teröristlerle kol kola olan Amerikan adını silme kararı aldık. Bu yetmez, buna karşı bir de tepkimizi göstermek için pasajın adını Zeytin Dalı Çarşısı olarak değiştirme kararı aldık” değerlendirmesinde bulundu.
KAZANÇ MEHMETÇİK VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFINA
Çarşı esnafının isim değiştirme dışında başka kararlar da aldığına işaret eden Başkan Başaran, “Esnafımız ABD’ye duydukları tepkinin bir gereği olarak da, hainlere karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğimize destek için bir günlük kazançlarının tamamını Mehmetçik vakfına, şehit aileleri vakfına bağışlama kararı almıştır” dedi.
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR’DEN DESTEK ZİYARETİ
Esnafın Amerikan Pazarı adını değiştirip Zeytin Dalı Çarşısı yapmalarına dört bir yandan destek yağıyor. Çarşı esnafının tepkisine destek veren AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir de yaptığı açıklamada, “ABD dünyanın nefretini kazanıyor” değerlendirmesinde bulundu.
AYDEMİR: ABD BU FOTOĞRAFA İYİ BAKSIN!
Zeytin Dalı Çarşısı önünde dernek başkanı Ramazan Başaran ile bir basın açıklaması yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, “60 yıllık çarşılarının adını değiştiren, kazançlarını Mehmetçiğe bağışlayan esnafımızı yürekten tebrik ediyorum. PKK-PYD’ye açıktan destek veren, sözde müttefikimiz olduğunu söyleyen ABD bu tepkilere dikkat etsin. Dünyanın dört bir yanında bu tür tepkiler gelişirken, ABD yalnız kalmaya mahkumdur.” değerlendirmesinde bulundu.
AYDEMİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Yüzbinlerce insanın canına kast eden terörist yapıların arka planında legal bir ülke yapısının olmasının vahim bir hal olduğuna da vurgu yapan Aydemir, “Masum insanların kanına, çanına yönelen teröristlerle birlikte oldukları aşikar olanlar, akıtılan kanda boğulacaktır. Terörü desteklediği gerekçesiyle 60 yıllık ekmek kapılarının adını değiştiren esnafımızı kutluyorum. Bu milletin aziz ruh yapısı dünya durdukça var olup, vatanına kast edenlere karşı ölümüne bir duruş sergileyecektir” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.