Milletvekillerinden stat ve kayak merkezi açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milletvekillerinden stat ve kayak merkezi açıklaması
09 Mar 2018 / Cum 12:16
/ 42 Kez Okundu
| |

AK Parti Kütahya milletvekilleri, Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi ve Dumlupınar Stadyumu ile ilgili kamuoyuna bilgi verdiler

AK Parti Kütahya millet vekilleri, Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi ve Dumlupınar Stadyumu ile ilgili kamuoyuna bilgi verdiler.
AK Parti Kütahya Millet vekili İshak Gazel, Mustafa Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu, ortak bir basın açıklaması yaparak, 2 konuyla ilgili son gelişmeleri paylaştılar.
Açıklamada, "Murat Dağı, Kütahya ve Uşak illerinin en yüksek dağı olmasının yanında Kütahya ve Uşak illerinin doğal sınırını oluşturur. Gediz ilçemizde bulunan Murat Dağı’ nın toplam yüksekliği 2312 metre olup, Murat Dağı’ nın 1450 rakımlı bölgesinde bulunan termal alan, Türkiye’ nin en yüksek noktada çıkan termal suyu olma özelliğini taşımaktadır.
Murat Dağı, ülkemizde hem termal turizm hem de kış sporları alanlarına aynı anda sahiplik yapan tek yer olma özelliğini taşımaktadır. 2017 yılında Okullar Arası Türkiye Şampiyonası Snowboard alanında Genç Kızlar Türkiye 3. ve Genç Erkekler Türkiye 7’ ciliği, 2018 yılı kayaklı koşuda Türkiye 8’ inciliği dereceleri elde eden genç sporcularımız Murat Dağı Kayak Tesisinde yetişti. 7 yıldır Türkiye Dağ Koşusu, Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri yine Murat Dağı’nda yapılmaktadır. Aynı zamanda Offroad ve motorkros ekipleri, dağcılık kulüpleri ve akut birimlerinin de çalışmalarına ve antrenmanlarına Murat Dağı ev sahipliği yapmaktadır. Yılın yaklaşık 5 ayı kayak yapılabilen ve kar kalınlığının yaklaşık 70 - 135 santimetrem civarında olduğu Murat Dağı bu özelliklerinden dolayı; termal turizm, kış turizmi, yayla turizmi ve doğa turizminin hepsini bir arada barındıran potansiyeli yüksek bir turizm merkezi olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda TR33 Bölgesi olan ve Zafer Kalkınma Ajansı’ nında 2014 - 2015 Bölge planında Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’nın kış turizmi gelişim merkezi ile ilgili tek merkezi durumunda olan Murat Dağı’ nda termal turizm ve kayak merkezi tesislerini kurmak için geniş çaplı bir çalışma yapılmıştır.Kütahya Millet vekilleri olarak ilimizin en kıymetli değerlerinden olan Murat Dağı için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, Murat Dağında önümüzde ki sezona yetişmek üzere mevcut bulunan pistimiz genişletilerek daha uzun piste sahip ve kapsamlı bir tesis olması sağlanacaktır" denildi.

"Dumlupınar Stadyumu için yıkım kararı alınmıştır"

Kütahya Dumlupınar Stadyumu için yakım kararının alındığı belirtilen açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmiş olup bu süreçten sonrada bu tesisimizin gelişmesi için Kütahya Millet vekilleri olarak azami gayreti gösteriyoruz inşallah.Bir diğer yandan 1938 yılında yapılarak ilimiz spor hayatına uzun yıllar hizmet eden Dumlupınar Stadyumunda yapılan incelemeler neticesinde stadyum ile ilgili yıkım kararı alınmıştır. Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaretlerinde de incelemelerde bulunduğu, yıkım çalışmalarına başlanan stadyumumuzun yeniden yapılması noktasında talebimizi kendilerine takdim etmiştik. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın BAK’ ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde, taleplerimiz doğrultusunda Dumlupınar Stadyumu’nun yeniden yapım işi yatırım programına alınmıştır.Bu çerçe vede Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ nin Gençlik Spor Bakanlığı bünyesine alınması ve Dumlupınar Stadyumunun yeniden yapımı ile ilgili büyük bir gayret gösteren ve taleplerimizi önceleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Başbakanımız Binali Yıydırım’a ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Kütahya halkımız adına teşekkür ediyoruz. Yatırımlarımızın en kısa sürede tamamlanarak aziz milletimizin hizmetine girmesi için çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini yer verildi. (EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.