Milli Eğitim Bakanı Tekin net konuştu: Sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili taviz yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milli Eğitim Bakanı Tekin net konuştu: Sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili taviz yok
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
26 Şub 2024 / Pzt 21:15
/ 51 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 il milli eğitim müdürüyle bir araya geldiği toplantıda sınıf tekrarı ve devamsızlık affı kararından taviz vermeyeceklerini kaydederek, 'Eğitim sisteminde disiplin ve istikrar esastır' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 il milli eğitim müdürüyle bir araya gelerek eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada Bakan Tekin, bakanlık yöneticileri ve 81 il milli eğitim müdürü ile Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde istişare toplantısında bir araya geldi.

"Sınıf tekrarı ve devamsızlık affı konusunda taciz vermeyeceğiz. Eğitimde disiplin ve istikrar şarttır" açıklaması dikkat çeken Tekin, deprem bölgesindeki eğitim kurumlarının yeniden inşası için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi

Tekin "Mevzuatta yapılacak değişikliklerle eğitim sistemimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarına ilişkin olarak atamaların ihtiyaç ve önceliklere göre yapılacağını açıklayan Tekin, "Eğitimde dijital dönüşümü teşvik ediyoruz" sözleriyle mesleki eğitime daha fazla önem vererek gençleri işgücü piyasasına hazırlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Toplantıda 81 il milli eğitim müdürü illerindeki eğitim gündemini aktardı ve sorunlarını dile getirdi.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 yönetmeliğine göre, ilk öğretim yılındaki devamsızlık süresi ikinci öğretim yılında sıfırlanmayacak, yıl boyunca devam edecek. Devamsızlıklar tüm yılı kapsar. Yönetmeliğe göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciler, performans sonuçlarına bakılmaksızın takdir veya teşekkür belgesi alamayacak.

Devamsızlık süresi 10 günden ve toplamda 30 günden fazla olan öğrenciler, ders notları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve velilerine yazılı olarak bildirilecek.

Öte yandan devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.