Mimar, mühendis ve marangoz el ele verdi, atıklar oyuncağa dönüştürüldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mimar, mühendis ve marangoz el ele verdi, atıklar oyuncağa dönüştürüldü
27 Ara 2017 / Çar 15:36
/ 33 Kez Okundu
| |

Batman’da belediye bünyesinde mühendis, peyzaj mimarı ve marangozun, atık lastik ve metallerle yaptıkları oyun grupları görenleri büyüledi

Batman’da b elediye bünyesinde mühendis, peyzaj mimarı ve marangozun, atık lastik ve metallerle yaptıkları oyun grupları görenleri büyüledi. Kentin farklı noktalarına yerleştirilmeye başlanan oyun gruplarını gören çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.
Batman B elediyesi Park ve Bahç eler Müdürlüğü bünyesinde Makine Mühendisi Tayip Aksoy, Peyzaj Mimarı Bahar Yardımcı ve Marangoz Aziz Demir’in yaptığı çalışma hem çevre kirliliğini önlüyor hem de çocuklara farklı bir oyun ortamı sunuyor. Aksoy, Yardımcı ve Demir, el ele vererek, atık lastik ve metalleri oyun gruplarına dönüştürdü. Ağırlıklı olarak traktör, motosiklet ve otomobil lastikleri kullanılarak çeşitli figürlerin oluşturulduğu oyun grupları başta Atatürk Parkı olmak üzere kentin farklı noktalarına yerleştirilmeye başlandı. Grupları gören çocuklar, oynamak için birbirleriyle yarıştı.

“Standartlarımızın dışına çıktık”
Lastiklerin yakılmadan geri dönüşümü fikrini ortaya çıkaran Makine Mühendisi Tayip Aksoy, “İnternet ortamında, yurt dışında bu tür tasarımların yapıldığını izliyorduk. Orada görüp esinlendik. Makine ikmale gidip o kadar lastiğin boş yere gideceğini düşününce aynısını yaparak lastikleri değerlendirip, onun üzerine farklı şeyler katarak güz el bir şeyler yapalım istedik. Çocukların farklı oyun grubu görmesi daha uygun olur diye düşündük. Standartların biraz dışına çıktık. Çocuk oyun grubundan daha farklı tasarımlar yaptık. Böyle bir fikirle başladık ve yapmaya karar verdik. Neticesini de aldık çok mutluyuz” dedi.

“Çocukların tepkisini merak ediyoruz”
İşin çizim kısmında emeği olan Peyzaj Mimarı Bahar Yardımcı, “Figürlerin daha çok çizgi roman karakterlerini, çocukların tanıyabileceği ve ilgisini çekebileceği figürlere dönüştürülmesinde rol aldım. İçinde bulunmaktan mutluyum. Batman halkı için hem yenilikçi hem de farklı aynı zamanda bölgeye de örnek olabilecek proje olduğuna inanıyorum. Çünkü baktığımız zaman atıklardan geri dönüşümlü bir şey elde etmeye çalışıyoruz. Bu aynı zamanda eğlencenin kısıtlı olmadığı, obj elerin sadece çok büyük bütç elerle elde edilmediği, çocuk oyun gruplarının oluşumunu göstermiş olduk. Ufak tefek şeylerle de aslında bunların düşük maliyetle ve biraz da fikir, kafa yorarak elde edilebileceğini düşünüyorum. Bu anlamda hem Batman B elediyesi adına çok güz el bir iş yaptığımıza inanıyorum hem de Park ve Bahç eler çalışanları olarak bizde çocukların tepkisini merak ediyoruz” ifad elerini kullandı.
12 yaşındaki Harun Örge ise, “Daha önce hiç görmediğim aletler var. Diğer oyun parkından çok daha güz el, çok beğendim. Şimdi arkadaşlarımı da çağırıp oyun oynamak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.