Minibüsçülerin otobüs vergisi sorunu çözüldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Minibüsçülerin otobüs vergisi sorunu çözüldü
26 Mar 2018 / Pzt 09:47
/ 139 Kez Okundu
| |

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, minibüslerden otobüs vergisi alınmasına ilişkin yaptıkları haklı mücadelede mutlu sona ulaşıldığını belirtti

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, minibüslerden otobüs vergisi alınmasına ilişkin yaptıkları haklı mücadelede mutlu sona ulaşıldığını belirtti. Minibüsçü esnafını zora sokan bu yanlış uygulamadan dönülmesi ile ilgili başta Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın olmak üzere katkı veren herkese teşekkür eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, uygulamanın 2019 yılından itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.
Aydın Şoförler Odası olarak da bu konuda ciddi mücadele verdiklerini belirten Aydın Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç, “Artık ruhsatında minibüs yazan araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi olarak otobüs tarifesi uygulanmayacak. Yani şu anda 888 TL olması gerekirken minibüsçü esnafına uygulanması gereken MTV Kanundaki t tanımdan kaynaklı bir yanlış uygulamadan dolayı 2 bin 241 TL olarak uygulanıyordu. Yapılan görüşmeler sonucu bu yanlış düzeltildi. 2019 yılından itibaren düzeltilmiş hali ile uygulamaya geçecek” dedi.
Yeni düzenleme ile artık araç sahipleri ruhsatta ne yazıyorsa onun vergisini ödeyeceğini belirten Başkan Özmeriç, “Kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) Başkanımız Fevzi Apaydın önderliğinde ciddi bir çalışma ve mücadele dönemi geçirdik. Nihayet, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi. Yeni düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Önceki uygulama’da ruhsatında minibüs yazan, vergi mükellefiyeti minibüs işletmesi olarak kayıtlı olan ve hatta trafik sigortası dahi minibüs olarak düzenlenen araçlar, iş MTV ödemeye gelince otobüs kabul ediliyordu ve minibüs vergisinin iki katından fazla vergi çıkıyordu. Bu yanlışın düzeltilmesi için mücadele veriyorduk. Sonunda düzeldi. Yanlışın düzeltilmesinde emeği geçen başta Federasyon Başkanımız Fevzi Apaydın olmak üzere herkese sorunu çözülen minibüsçü esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.