Mobilyacıların yoğun olduğu caddede otopark sıkıntısı yaşanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobilyacıların yoğun olduğu caddede otopark sıkıntısı yaşanıyor
04 Tem, 2023 / Sal 10:03
/ 22 Kez Okundu
| |

Eskişehir’de mobilyacıların yoğun olduğu Yunus Emre Caddesi’nde çarşamba ve cumartesi günlerinde kurulan pazarın otopark sıkıntısına ve kazalara sebep olduğunu belirten esnaf çözüm bekliyor.

Eskişehir’in en işlek caddelerinden olan Yunus Emre Caddesi üzerinde yer alan mobilyacı esnafı yol üzerinde araçların ikinci sıraya kadar çıkan park etmelerinden dolayı sıkıntı yaşıyor. Bazı sürücülerin araçlarını cadde üzerinde ikinci sıraya park ederek hem şeridin kapanmasına hem de diğer araçların hareket etmesine engel olduğu görüldü. İkinci sıraya park edilmesi yüzünden dükkânlarına ürün giriş çıkışı yapmakta zorlanan mobilyacı esnafı ise söz konusu caddede otopark sorununun olduğunu dile getirdi. Mobilya parçalarının indirilip bindirilmesi için geniş bir park etme alanına ihtiyaç duyduklarını belirten mobilyacılar, çevre apartmanlarda yaşayan vatandaşların da araçlarını park etmesinden dolayı otopark sorunu yaşandığını belirtti. Mobilyacı esnafı caddedeki ikinci sıra park etmenin kazalara sebebiyet verdiğini de belirtirken çarşamba ve cumartesi günü bölgeye yakın sokakta kurulan pazar nedeniyle de otopark sorununu daha fazla hissettiklerini ifade etti.

“Bu caddenin temel sorunu otopark olmaması”
Pazarın kurulduğu günlerde dükkânlarının önünün dolu olmasından dolayı ürün indirip bindirmede sorun yaşadıklarını dile getiren mobilya mağazası çalışanı Betül Saygıner, Yunus Emre Caddesi’nde otopark sorununun olduğunu öne sürdü. Bu sorundan şikâyetçi olduklarını belirten Saygıner, mobilyacıların yoğun olduğu caddeye otopark yapılması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Mağazaya ürün getirdiğimiz zaman kapının önünün dolu olduğundan dolayı bizim ikinci sıra park yapma şansımız olmuyor. Apartman sakinleri de araçlarını park ediyor. Park ettiğimizde her gün ceza yemek zorunda kalıyoruz. Kapının önü araçlarla dolu olması nedeniyle işyerine ürün giriş çıkışı yapamıyorum. Bir koltuğun dükkâna girmesi için kapının önünün müsait olması lazım. Araçlardan indirdiğimiz parçalar küçük değil. Hepsi büyük parçalar. Eşyaları dar yerlerden geçirirken sıkıntı yaşıyoruz. Dükkânı sabah 9 gibi açıyoruz, akşam 8 gibi kapatıyoruz. Sabah ya da akşam saat 10’dan sonra ikinci şeride park yapıp araçlardan ürün indirmemize de müsaade edilmiyor. Bu caddenin temel sorunu otopark olmaması. Çevredeki apartman sakinleri de otopark sorununu yaşıyor. Çarşamba ve Cumartesi günleri arka sokakta pazar kuruluyor. Pazarcı esnafı da bizim dükkanımızın önüne araçlarını koyuyorlar. Akşama kadar dükkânın önünde kamyonları duruyor. Bu durumdan şikâyetçiyiz. Bu bölgede mutlaka bir otoparka ihtiyacımız var.”

“Müşterilerimiz araçlarını park edecek yer bulamıyorlar”
Yunus Emre Şubesi’nde bulunan bir mobilya mağazasında çalışan Emirhan Gürker de, caddede otopark sorununun yaşandığına değinerek bazen müşterilerin dükkân önüne araçlarını park edememesinden dolayı mağazanın diğer şubesine gitmek zorunda kaldıklarına değindi. Otopark probleminin caddede ciddi şekilde sorun teşkil ettiğini söyleyen Gürker, şu ifadeleri kullandı:
"Buranın büyük bir otopark sorunu var. Dükkânımıza müşteriler araçlarıyla geliyor. Müşterilerimiz araçları dükkân önlerinde park edecek yer bulamıyorlar. Son bir yıldır arka sokakta Cumartesi ve Çarşamba günleri Pazar kuruluyor. Pazar olduğu zaman da park sıkıntısı yaşanıyor. Trafik polisleri ihlal gördükleri zaman ceza yazıyorlar ama sürücüler araçlarını mecburiyetten bırakıyorlar. Pazarın arka sokağa taşınması otopark sıkıntısını yaşatıyor. Ben de pazarın olduğu günlerde kalabalık olduğu için kendi aracımla gelmek istemiyorum. Park yeri bulamama bu bölgede çok sıkıntılı bir durum. Park edememe sorunu işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Müşterilerimiz Yunus Emre Caddesi’ndeki şubemizin önünde aracına yer bulamadığından dolayı başka şubemize gitmek zorunda kalıyor. Başka şubemize gittiklerinde merkez mağazamızdaki ürünlerimizi göremiyorlar. Bizim bu çok büyük problem oluyor. Yetkililerin en azından bu bölgedeki otopark alanlarını genişletmeleri lazım. Eski Otogarın yerine yapılacak alışveriş merkezinin altına büyük bir otopark yapılabilir. Otopark olmaması esnafı etkiliyor. Bir de bu sorun kazaya sebebiyet veriyor. Geçen yıldan beri bu caddede en az 3-4 kazaya şahit olduk. Otopark sorunun öncelikli olarak çözülmesi gerekiyor.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.