MŞÜ ailesi çocuk istismarına sessiz kalmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Şub 2018 / Sal 14:53
/ 86 Kez Okundu
| |

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından çocuk istismarının önüne geçilmesi adına bir basın açıklaması yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi ( MŞÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından çocuk istismarının önüne geçilmesi adına bir basın açıklaması yapıldı.
MŞÜ Kütüphanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına MŞÜ Öğrenci Konseyi, öğrenci toplulukları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Burada "Çocuk istismarına sessiz kalma!" "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır" gibi birçok döviz açan öğrenciler tepkilerini dile getirdiler. Öğrenci konseyi adına basın açıklamasını okuyan Kezban Ercan, dünya genelinde çok sayıda çocuğun istismara uğradığını söyledi. Uğradığı tecavüz sonucu hayatını kaybeden, katledilen, susan çocuklar olduğunu ifade eden Ercan, "Bizler susmayalım. Bugün burada Türkiye’de her geçen gün bir yenisinin karşımıza çıktığı çocuk istismarına yönelik vak’alara dur demek, çocukların sesi olmak için toplandık. Şunu unutmamak gerekir, fıtratla savaşan küresel ve yerel seküler ideolojilerin ahlaka ve ahlakın kökenini oluşturan dine karşı sistematik bir savaşın bir tezahürü de çocuk istismarıdır. Bu savaş, son yüzyılda tam anlamıyla sosyo-kültürel soykırımlar üreterek dünya coğrafyasında daha geniş bir zeminde sürüyor. Seküler Batı ideolojisi; ben merkezci hazcılığına ve müfsit fikirlerine alan açmak, dini ve ahlaki değerlerden soyutlanmış hazcı bir toplum ortaya çıkarmak için geleneksel ve dini bütün yapıları yıkmaya çalışıyor. Çocuk istismarı dinden bağımsızlığını ilan eden hatta onun karşısında yer alan bir duruşun tezahürüdür" dedi.
Medyanın cinsel sapkınlığın artmasında rol oynadığını kaydeden Ercan, "Diziler, filmler, reklamlar; içeriklerindeki gayri ahlaki görüntüler ve küçük kız çocuklarının müzik adı altında her türlü cinsel uyaranla toplumun karşısına çıkartılmasını da mevcut sapkınlıkların artmasında bir etken olarak görmek gerekir. Medya bir yandan böyle bir sapkınlığın karşısında görünürken öte yanda sapkınlıkların artmasına ve çeşitlenmesine aracı olabilmektedir. Bu yüzden dini ve ahlaki değerlerin karşısında olmayan tersine bunları besleyen bir medyanın oluşturulması için de mücadele edilmesine gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.