Muratpaşa’da 8 Mart etkinliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muratpaşa’da 8 Mart etkinliği
07 Mar 2018 / Çar 12:39
/ 20 Kez Okundu
| |

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.
Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili İbrahim Cephaneci, ‘Şeriat Ülkesinde Kadın Olmak’ kitabının yazarı Zekiye Yüksel’in de katıldığı etkinlikte Muratpaşa’nın kadın çalışanları fuayede biraraya geldi.
Başkanvekili Cephaneci, Türkiye’nin kadına yönelik şiddette, cinsiyet eşitliğinde ve temsiliyette iyi bir karneye sahip olmadığını söyledi.
Başkanvekili Cephaneci, “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, maalesef ki, emeğin ötesinde ‘kadınlarımızın hayatlarını koruma’ çabası ve önderimiz Atatürk’le birlikte verilen hakların korunması için farkındalık gününe dönüştü. Oysaki kadın emekçidir. Okuyabilmek, iş hayatındaki cinsiyet eşitsizliği kırmak, yobaz ve bağnaz düşüncelere karşı hakkını; çocuğunu ve kendini tacizden, tecavüzden, istismardan korumak için hep mücadele eder.”
Etkinlik Muratpaşa Belediyesi kadın çalışanlarına çiçek hediye edilmesiyle sona erdi.
Diğer yandan, Muratpaşa Belediyesi’nin Zeytinköy bölgesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde bölgenin kadınları ilk kez 8 Mart Dünya Emekçiler Günü’nü kutladı. Köyün erkeklerin zorbalığa karşı örgütlenen başkaldıran kadınların anlatıldığı ‘Şalvar Davası’ filminin gösterimiyle başladı. Belediye Başkanvekili İbrahim Cephaneci’nin de katıldığı etkinlikte film gösteriminin ardından Muratpaşa Belediyesi’nin merkezde düzenlendiği okuma yazma kurslarına katılan kadınlar 8 Mart’a dair şiirler okudu.

Kırmızı balona mor iğne
Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Antalya Kent Konseyi ve kadın dernekleriyle üzerinde kadın cinayetlerine kurban giden 476 kadının isminin ve memleketinin yazıldığı 6 metre yüksekliğinde içine girilebilen bir yazma formunda tasarlanan Al Yazma Anıtı’nda 8 Mart Perşembe saat 14.00’te biraraya gelecek.
Bayındır Park içinde bulunan Al Yazma Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak program, konuşmaların ardından özgün çalışmalarda bulunan iş kadınları, siyaset, spor ve diğer farklı alanlarda başarılı kadınlara plaket takdim edilmesiyle devam edecek. Etkinlik, kadına yönelik şiddeti temsil eden bin kırmızı balonun kadın mücadelenin simgesi mor renkli toplu iğnelerle patlatılmasıyla sona erecek.

Kadın korosu
Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Topluluklarının (MEST) Kadınlar Korosu, 8 Mart’ta bir konser verecek. ‘Kadın Ağzı Türküler’ konseri Kültür Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak.
8 Mart’ta kadınlar izinli
Muratpaşa Belediyesi’nde, ayrıca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde belediyede görev yapan kadın personel, belediye hizmetlerini aksaması ve olumsuz yaşanmaması kaydıyla idari izinli sayılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.