MÜSİAD Konya üyeleri, Direniş Karatay filmini izledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MÜSİAD Konya üyeleri, Direniş Karatay filmini izledi
11 Mar 2018 / Paz 12:53
/ 85 Kez Okundu
| |

MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri, sekiz asır önce, Anadolu Selçuklu Devleti’nin Moğol baskısı karşısındaki direnişine, başkent Konya’yı merkez alarak imza atan Selçuklu Emiri Celaleddin Karatay’ın hayatını konu alan Direniş Karatay filmini izledi

MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri, sekiz asır önce, Anadolu Selçuklu Devleti’nin Moğol baskısı karşısındaki direnişine, başkent Konya’yı merkez alarak imza atan Selçuklu Emiri Celaleddin Karatay’ın hayatını konu alan Direniş Karatay filmini izledi.
Katılımın oldukça fazla olduğu gösterimde MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri ve aileleri filmi merakla izledi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Tarihi seyir içinde toplumlar her dönem kahramanlar çıkarmıştır. Milleti yükselten, yeni ufuklara taşıyan, büyük fetihlere imza atan kahramanlar daha çok bilinir ve anılırlar. Bir de milletleri, içinde bulunduğu krizlerden kurtarmayı başaranlar ve gelen felaketin vahametini azaltmaya muktedir olanlar vardır. İşte, Selçuklu Emiri Celaleddin Karatay, Anadolu Selçuklu Devleti’nin, Moğol baskısı karşısındaki direnişine, başkent Konya’yı merkez alarak imza atan önemli bir isimdir. Anadolu Selçuklu Devleti’nin topraklarını Moğollara karşı korumak için halkı örgütleyen Emir Celaleddin Karatay’ı merkezine alan ‘ Direniş Karatay’ filmi, KTO- Karatay Üniversitesi tarafından KTO Fuar Merkezinde kurulan Selçuklu platosunda çekildi. Tarihimize ve kültür dünyamıza kıymetli bir sinema filmi kazandıran, başta Konya Ticaret Odaso (KTO) Karatay Üniversitesi olmak üzere filmin yazarı, yapımcısı, oyuncuları ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. MÜSİAD Konya olarak, milletimize tarih bilinci kazandıran bu tür yapımları desteklemek için 300’e yakın üye ve aileleriyle birlikte ‘ Direniş Karatayfilmini izledik. Kültür ve sanat alanına ciddi katkı sağladığı gibi Konya’nın tanıtımına ve ekonomisine de büyük katkısı olacak ‘ Direniş Karatayfilmini herkesin izlemesini tavsiye ediyorum” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.