Muş’ta ’Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları’ semineri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muş’ta ’Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları’ semineri
07 Şub 2018 / Çar 13:08
/ 65 Kez Okundu
| |

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ’Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları’ hakkında muhtarlar, çiftçiler ve STK temsilcilerine seminer verildi

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ’Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları’ hakkında muhtarlar, çiftçiler ve STK temsilcilerine seminer verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018 yılını hayvan hastalıklarıyla mücadele ve buzağı kayıplarının önlenmesi yılı olarak ilan etmesinin ardından çiftçiler, ’Buzağı Ölümleri ve Korunma Yolları’ hakkında bilgilendiriliyor. Öğretmenevinde düzenlenen seminere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Bingöl Üni versitesi Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Hakan Keçeci, muhtarlar, çiftçiler ve STK temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ergün Çolakoğlu, Muş’un geleceğinin çok parlak ve hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Hedeflere hep beraber ulaşmak için çabalayacaklarını ifade eden Çolakoğlu, "Sadece bizim çalışmamızla olacak bir şey değil. Biz, sizlere önderlik edeceğiz, rehberlik edeceğiz. Sizlerde, bizlerle beraber mevsim içerisinde birlikte çalışırsak hedeflerimize çok kolay varabileceğimiz kanısındayım. Beraber çalışmanın neticesinde inşallah Türkiye’de marka bir şehir olma yolunda ilerleyeceğiz" dedi.
Türkiye’de 40 milyonun üzerinde küçükbaş ve 14 milyon dolayında da büyükbaş hayvan olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, "İlimizde ise 300 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş hayvan bulunmakta. Büyükbaşta Türkiye 13’üncüsü, küçükbaşta ise Türkiye 10’uncusu durumundayız. Bunun yanında 7 bin 500 civarında mandamız bulunuyor. Manda sıralamasında ise Türkiye’de 6. sıradayız, yoncada Türkiye ikincisiyiz. Ancak çok daha iyi yerlerde olmak istiyoruz. Bunu ancak birlikte başaracağız. Genelde çiftçilerimiz sadece başı sıkıştığı zaman bize geliyor veya bir destekleme olduğu zaman dosyasını alıp bize geliyor. Biz güçlü bir kurumuz. Hem ilçelerimizde hem de merkezde şu an 80 veteriner hekimimiz var, 80’den fazla mühendisimiz var, teknisyenlerimiz ve teknikerlerimiz var. İstiyoruz ki sizler sürekli kurumumuzdan istifade edesiniz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ’bizler sizlerin hizmetkârıyız.’ Yeter ki sizler gelin kurumdan istifade edin. Bu nedenle bu tür eğitimlerimizi daha sık yapacağız. Eğitimsiz olmaz. Ama eğitimleri yaparken de bilgi konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. İlin bir kısım sıkıntıları var. Özellikle hayvan barınakları ilin en büyük problemidir. Yapılan barınakları hijyene hava konusunu bacasız, havasız, penceresiz olması ilimizin en büyük sıkıntısıdır. Bazen işletmelere gittiğimiz zaman içerde 1-2 dakika dahi durmaktan itina ediyoruz. Düşünün orda canlı dediğimiz hayvanlar var, bu nedenle bunlardan bir iyileştirmek için beraber çalışalım" ifadelerini kullandı.
Çolakoğlu’nun konuşmasının ardından Bingöl Üni versitesi Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Hakan Keçeci, katılımcılara buzağı ölümlerinin önlenmesi ve bakımı konusunda sunum yaptı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.