Mustafa Şükrü Nazlı: Kütahya’ya son 15 yıl çok önemli yatırımlar yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mustafa Şükrü Nazlı: Kütahya’ya son 15 yıl çok önemli yatırımlar yapıldı
30 Ara 2017 / Cmt 13:29
/ 69 Kez Okundu
| |

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya’ya son 15 yıl içerisinde önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya’ya son 15 yıl içerisinde önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.
Kütahya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün düzenlenen etkinlikte konuşan Nazlı, "Bunlar geçmişte yoktu. Eğer doğalgaz 2003 yılında Kütahya’ya gelmemiş olsaydı bugün bir çok sanayi sektörü burada yatırım yapamazdı. Yaptığımız yollar, telekomünikasyon ve elektrik çalışmaları, bütün bunlar tamamlandı ve bugün her yerde güvenli bir şekilde enerji, altyapı imkanlarını verebilir durumdayız. Sayın Valimizin desteği, benim de katkılarımla elektrik lisansını da aldık, doğrudan elektrik verebiliyoruz. Kütahya’da bundan 15 sene önce 14- 15 küçük firma vardı 1. OSB’de. Şu anda 4 OSB var, beşincisini hazırlıyoruz. Yaklaşık 1 15 yeni fabrika kuruldu bu süreçte, toplam 130 aktif fabrikamız var. İnşaat safhasında olan 30-40 fabrikanın da çalışmaları sürüyor. SSK işçi sayısı olarak baktığınızda 2002 yılında 41 bin iken bugün bu rakam 99 bine yükselmiş durumda. Kütahya sektörel ve bölgesel teşvikler anlamında 5. Bölge teşvikleriyle, yatırımcılarımız Batı bölgelerinde sadece Düzce ve Kütahya’da bu imkana sahipler. Önemli bir teşvik aracına sahibiz. Zafer OSB ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır Valim, Belediye Başkanımızla birlikte takip ediyoruz. Önümüzdeki Mart, Nisan aylarından itibaren yatırımcılara verilebilecek duruma getirilmeye çalışılıyor. Çok stratejik bir bölge, hem sektörel ve bölgesel teşvikler anlamında ciddi bir teşvikin olduğu, hem de yollar itibariyle baktığınız zaman İstanbul, Kütahya, Antalya ana karayolu üzerinde, bunun yanında Ankara, İzmir otoyolu projesi de OSB’ye 8 km. mesafede geçiyor. Hızlı tren hattı bölgeden geçecek ve havalimanımız var. Deniz, hava ve kara taşımacılığı için son derece önemli” diye konuştu.
Yerli otomobil üretiminin Kütahya’da yapılması noktasında girişimlerin sürdüğünü dile getiren Milletvekili Şükrü Nazlı, “Yerli otomobil için Batı bölgeleri içerisinde bence en uygun yer Altıntaş Zafer OSB’dir. Bu avantajları taşıyan başka bir yerin olduğunu düşünmüyorum. Teknik ve fiziki olarak uygunuz. Bu olmasa bile Kütahya otomotiv sektöründe önemli bir mesafe aldı. 13 ayrı fabrikada 5 bin kişi istihdam ediliyor. Bunun yerli otomobilin üretimiyle de taçlanacağını düşünüyoruz. Bu konuda girişimler de yapılıyor. Burada üretim yapan, Kütahya’nın ekonomisine, sanayisine katkı veren herkesi gönülden kutluyorum. Her türlü sorununuzda yanınızda olacağız” dedi. (EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.