Mutlu Yuva Derneği, kimsesiz çocukların yuvası oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mutlu Yuva Derneği, kimsesiz çocukların yuvası oldu
11 Şub 2018 / Paz 12:44
/ 142 Kez Okundu
| |

Yaklaşık 8 yıl önce faaliyetlerine başlayan Mutlu Yuva Derneği, kimsesiz çocukların yuvası olmaya devam ediyor

Yaklaşık 8 yıl önce faaliyetlerine başlayan Mutlu Yuva Derneği, kimsesiz çocukların yuvası olmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 128 ev açan dernek, 780 çocuğa ailelik yapıyor.
İstanbul’da 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Mutlu Yuva Derneği, aradan geçen 8 yılda, Türkiye’nin farklı illerinde açtığı evlerle kimsesiz çocukların başta barınma olmak üzere tüm sorunlarını gidermeye başladı. İstanbul, Diyarbakır, Bursa, Ankara, Şanlıurfa ve Yozgat’ta faaliyet yürüten dernek, şimdiden 128 evde 780 çocuğa hizmet vermeye başladı. Büyümeye devam eden dernek, Diyarbakır’da tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, merkez valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program daha sonra derneğin sunumu ile devam etti.
İHA muhabirine bilgi veren Mutlu Yuva Derneği Bölge Koordinatörü Mehmet Kaya, derneklerinin 2010 yılında İstanbul’da kurulduğunu söyledi. Kaya, "Şu anda İstanbul ile beraber, Diyarbakır, Bursa, Ankara, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde faaliyet göstermektedir. 128 evde 780 çocuğumuza hizmet vermekteyiz. Burada kalan çocuklarımız kimsesiz ve bakılmaya muhtaç çocuklarımız. Diyarbakır’da 5 ev için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca protokolümüz var. 3 evimiz faaliyete geçti. Kısa süre içerisinde iki evimizi daha hizmete sokup 35 çocuğumuza daha hizmet vermiş olacağız. Evlerimizdeki çocuklarımız kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklarımız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca yaptığımız protokol ile bu çocuklarımızda burada kalıyor. Evlerin kirasını ve tüm masraflarını derneğimiz karşılıyor. Sonraki süreçte, çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlayıp iş hayatlarına atılmalarını sağlayacağız. Çocuklarımız 18 yaş sınırına kadar değil, iş sahibi olduktan sonra da yanımızda kalabilirler, bunu protokolle belirttik" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.