MYP Liderinden çok tartışılacak Kudüs açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2018 / Per 13:21
/ 38 Kez Okundu
| |

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olarak katılmayı planlayan Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz son zamanlarda sıkça tartışılan Kudüs konusunda açıklamalarda bulundu

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olarak katılmayı planlayan Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz son zamanlarda sıkça tartışılan Kudüs konusunda açıklamalarda bulundu.
Kudüs’ün tarihte “Türk toprağı” olarak yer aldığını belirten Yılmaz, “Türkler eski dönemlerden beri bu şehre isim vermişlerdir. Orası Türklerin meşhur ve bilinen adı ile Kenan ilidir. Tarihçilerimiz bu konu da inisiyatif almak durumundadırlar. Kamuoyu özellikle bu konu da doğru bilgilendirilmelidir diye düşünüyorum. Eksik ve yanlış bilgilendirme Türkiye’nin Ortadoğu’da lider ülke konusunda önünde engeller çıkartmaktadır” dedi.
Filistin meselesine karşı Arap dünyasının duyarsızlığına da değinen Yılmaz, “ Bu konu da bir çok Arap ülkesinde son zamanlarda yükselen seslere kulak verilmelidir. İngilizler birinci dünya savaşı öncesinde bu toprakları Osmanlıya ait Kenan ili iken bölgede Osmanlı egemenliğine son vermek üzere çeşitli milletlere bu toprakları vadetmişlerdir. İngilizler tarafından kurulmuş olunan Ürdün ülkesi gerçek Filistin toprağıdır. Kudüs üzerinde Ürdün tarafından iddia edilen hakkın temeli de budur. İngilizler tarafından suni olarak ortaya atılmış olunan bu iddianın ilahi kitapların hiç birinde bir karşılığı yoktur” açıklamalarında bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.