Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü
09 Oca 2024 / Sal 14:54
/ 3 Kez Okundu
| |

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ulusal enerji politikaları doğrultusunda fiziksel ortamlarında uyguladığı “Enerji Verimliliği” projeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) birinci oldu.


Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, birincilik ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında düzenlenen törenle Bakan Dr. Alparslan Bayraktar’ın elinden aldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin birincilik ödülünü aldığı yarışmada ikinciliği Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kazanırken Süleyman Demirel Üniversitesi ise üçüncü oldu. Yarışmaya başvuran üniversitelerin “Enerji Verimliliği” ile ilgili uygulamaları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından oluşturulan değerlendirme jürisi tarafından değerlendirildi. Toplam tasarruf miktarı, tasarruf oranı, ekonomiklik, enerji yönetimi uygulamaları, yaygınlaşma özelliği, yenilikçilik ve öncülük özelliği kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin tüm yerleşkelerindeki binalarda uyguladığı projeler birinci oldu.

“Ülkemizin Enerji Politikaları Doğrultusunda Son İki Yıldır Yürüttüğümüz Çalışmaların Tüm Üniversiteler Arasında Birinci Olması, Bizim İçin Çok Büyük Gurur”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin ülkemizin yenilenebilir enerji politikaları doğrultusunda son iki yıldır yürütülen çalışmaların tüm üniversiteler arasında birinci olmasının büyük bir gurur olduğunu ve bu birinciliğin gerek altyapı gerekse makine teçhizatlarında yapılan yatırımlar sayesinde enerji verimliliğinde önemli bir yol kat ederek elde edildiğini ifade etti.
Rektör Uslu; "Son iki senedir yoğun bir şekilde altyapımızdaki eksiklikleri giderme ve yenileme çalışmalarımız kapsamında üniversitemizde ısıtma ve soğutma sistemlerine ait boru ve kanallarda yapılan yalıtımlar sayesinde ısı kaybı en aza indirildi. Fakültelerimizin birçoğunda kazanlar yoğuşmalı kazanlarla değiştirildi, yerleşkelerimizdeki sokak armatürlerimizin led armatürlerle değiştirilerek enerjiden tasarruf sağlandı ve varlık sensörü kullanılarak gereksiz enerji tüketiminin önüne geçildi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı binasında koridor aydınlatmaları ve çeşitli alanlar için darbe anahtarı ile zamanlayıcı otomasyonun uygulanarak gruplama yapıldı. Öte yandan üniversitemizde konuyla ilgili farkındalık oluşturma çalışmalarının da aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.