Niksar’ın 940. fetih yılı ilk kez kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Niksar’ın 940. fetih yılı ilk kez kutlandı
23 Eyl 2023 / Cmt 19:44
/ 36 Kez Okundu
| |

Tokat’ın Niksar ilçesinin fethinin 940. yıl dönümü ilk kez kutlandı. Kutlamada atlı birlikler ve mehteran takımı vatandaşların ilgi odağı oldu.


Niksar’ın fethinin 940. yılı dolayısıyla ilçede etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Melik Ahmet Danışment Gazi Türbesi’nden başlatılan yürüyüş, kent merkezinde son buldu. Yürüyüşte atlı birlikler, mehteran takımı vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Yürüyüşün ardından Cihad-ül Ekber Danışmentliler Müzesi’nin açılışı yapıldı. İlçe stadyumunda yapılan atlı okçuluk gösterisi de vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

"Vatandaşlarımızla beraber Danışmentleri yad ediyoruz"
Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, "Niksar’ın fethinin 940 yılında biliyorsunuz ki; Sultan Alparslan, 1071’de Anadolu’ya geldi. Biz de ilk defa böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Anadolu’nun bu toprakların Müslümanlaşmasında, Türkleşmesinde emeği geçen herkesi anmak ve bu fethi unutturmamak istedik. Bugün Melike Ahmet Gazi Türbesi’nde onları andıktan sonra yürüyüş yaptık. Atlı birlikler, mehteran ekibi ve Türk bayrağımız eşliğinde yürüyüş yaptık. Danişmentliler müzesi’ni açtıktan sonra inşallah buradayız ve vatandaşlarımızla beraber Danışmentleri yad ediyoruz" dedi.

"Biz bu etkinlikte geciktiğimizi düşünüyoruz "
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Niksar’ın fatihi Melik Ahmet Danişment Gazi anmak ve fetih etkinliklerinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Niksar Belediyesi meclisinde aldığımız kararla bunu geleneksel hale getirdik. Her yıl bu etkinliklerimizi daha da zenginleştirerek Niksarlı vatandaşlarımıza duyuracağız. Biz bu etkinlikte geciktiğimizi düşünüyoruz bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz ama inşallah bundan sonra daha kalıcı bir şekilde böylesi etkinlikleri devam ettireceğiz. Ecdada minnetimizi ve şükranlarımızı belirtmek için ne yapsak azdır ama en azından yeni neslimize geleceğimize onları öğretmemiz gerekiyor. O yüzden böyle etkinlikleri geleneksel hale getirmek istiyoruz inşallah bundan sonra da tekrar edeceğiz" Şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.