Öğrencilerden hayatı kolaylaştıran robotlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrencilerden hayatı kolaylaştıran robotlar
25 Mar 2018 / Paz 12:52
/ 128 Kez Okundu
| |

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde eğitim gören Robotik Kulübü öğrencileri, Uluslararası MarmaraRobot yarışmasına katıldı

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde eğitim gören Robotik Kulübü öğrencileri, Uluslararası MarmaraRobot yarışmasına katıldı. Roboenderun isimli robotlarıyla yarışmaya katılan öğrenciler 3’üncü oldu.
Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde eğitim gören Robotik Kulübü öğrencileri, Uluslararası MarmaraRobot yarışmasına katıldı. 2 yılda zeka geliştiren ve sorun çözen 40 robot yapan öğrenciler, Robotenis kategorisinde 10 rakiple yarışarak geliştirdikleri Roboenderun isimli robotlarıyla 3’üncü oldu.

Geliştirilen robotlarla sorunlara karşı çözüm sunarak hayatı kolaylaştırıyorlar
Kendilerinden yaşça ve eğitim bakımından ileri seviyedeki rakiplerini yenerek büyük bir başarıya imza atan 25 kişilik Robotik Kulübü 2 yılda 40 robot yaptı. Farklı amaçlarla üretilen robotlardan en çok dikkat çekenlerden biri ise alkışlandığında yürüyen örümcek robot. Doğadan ilham alınarak tasarlanan robotlar, uzaktan kumandayla şınav çekmekten takla atmaya kadar birçok hareketi yapabiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.