Öğretmenevi kavşağı pazartesi açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğretmenevi kavşağı pazartesi açılıyor
27 Oca 2018 / Cmt 18:35
/ 76 Kez Okundu
| |

Manisalıların uzun zamandır büyük bir heyecanla beklediği, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin trafik sıkışıklığı sorununu en aza indirmeye yönelik çalışması olan Öğretmenevi Kavşağı Pazartesi 06

Manisalıların uzun zamandır büyük bir heyecanla beklediği, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin trafik sıkışıklığı sorununu en aza indirmeye yönelik çalışması olan Öğretmenevi Kavşağı Pazartesi 06.00’da hizmete başlayacak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı ve şehrin trafik sıkışıklığı çözümüne büyük katkı sağlayacak Öğretmenevi Kavşağı’nda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün son incelemelerde bulundu. Küçük çalışmaların kaldığı kavşakta Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 300’ün üzerindeki personeli kavşağı Pazartesi gününe yetiştirmek için canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Cengiz Ergün’ün incelemesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, şube müdürleri ve yüklenici firmaların yetkilileri hazır bulundu. Yön tabelaları, kaldırım ve bordür çalışmaları, yol çizgileri ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığı Öğretmenevi Kavşağı, Manisa’nın trafik sorununa büyük ölçüde çözüme kavuşturacak.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öğretmenevi Kavşak çalışması incelemesi ardından yaptığı açıklamasında, “Hafta sonu bütün ekiplerimizle son noktaya geldiğimiz kavşakta çalışmalarımızı tamamlama noktasındayız. Eleştiriler olacaktır, saygı duyuyoruz. Burasının başlangıcından geçen süre içinde her şeyden önce sadece ihalesi yapılan mevcut kavşağımızın beton konumuyla ve mevcut asfaltıyla her şey bitmiş anlamın gelmiyor. Burasına ilk başladığımızda Manisa Lisesi’nin altından gelerek aşağı yöne devam eden bir tonoz sorunumuz çıktı. Kavşağın ayağının tam üstüne geldiği bir noktada. Öncelikle bir buçuk iki ayımızı bu tonoz ve ayak değişimleriyle ilgili deplaselerin çalışmaları bu süreçte bizi engelleyen nokta oldu. Bunun bilinmesini istiyorum. Kavşak daha başlamadan mevcut kavşak ayaklarının, demir kolonlarının çıktığı tonozun üstüne gelen bir noktaydı. Bunların yer değişikliklerini ve deplaselerini yapmak suretiyle öncelikle bunu tamamladık” dedi.


“Kamulaştırma çalışmaları da vakit aldı”
Başkan Ergün, kavşak çalışması sırasında bazı yerlerde kamulaştırma çalışmaları da yaptıklarını belirterek, “Bizi birazda oyalayan Öğretmenevinden istasyona devam eden mevcut yan binalardaki ön bahçelerle ilgili kamulaştırma çalışmalarında süreç yaşadık. Bu da bizim oradaki yolun açılmasında zaman itibari ile eksikliğe sebebiyet verdi. Onu da hallettik. Gecikmenin bir yerde bazı etkenleri, bizleri de ister istemez düşünmediğimiz etkenler olarak karşımıza çıktı” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çevresel faktörlerle de karşı karşıya geldiğini aktaran Başkan Ergün, “Sadece bir beton atıp sadece asfaltı yapmakla bitmiyor bazı şeyler. Kanalizasyon hatlarından tutun, yağmur suyu hatlarına kadar, sulama sistemlerinden ağaç dikimlerine kadar, toprak serimi, tesviyesinden çimine kadar bunları safha safha yapıyoruz. Bir iş tamamlanınca diğer işe başlanıyor. Biz mevcut kavşağı iki ay öncede açabilirdik ancak 300’ün üzerinde ekip burada çalışmıyor yapıyor. Bunları yapmazsanız bu trafiği açtıktan sonra bu insanların burada çalışmasını sağlayamazsınız. Kamyonu,traktörü getirip çalışma için yolu kesemezsiniz. Bunların yapılması gerekiyordu, biz de her şeyiyle bitirerek kavşağı açmayı hedefledik. Bir kazaya sebebiyet vermesin, kimse bu işten mağdur olmasın istedik. Mağduriyet trafikte yaşandı. İnşallah bundan sonra bir nebze de olsa, inanıyorum ki bu kavşağın Manisa’daki trafiği rahatlatacak” ifadelerini kullandı.

Tüm çalışmalar tamamlandı
Son iki aydır kavşakta yoğun bir çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Ergün şöyle konuştu: “Yaklaşık iki aydır, yağmur sulama sistemleri, mevcut kavşak etrafında ve istasyona giden noktada bir de mevcut Barbaros hattına giden noktalarda yağmur suyu, kanalizasyon, açmış olduğumuz 30 metrelik bulvarda tüm altyapıları, bordür çalışmaları, tren yolunun yanındaki toprak çekimleri, sulama sistemleri, peyzaj çalışmaları ve ışıklandırmaları ve çim sermelerinin tamamı ihale dışında kendi kent estetiği ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Kavşak betonarme itibariyle bitmiş olabilir. Bu bir buçuk iki ay öncesi de bitmiş olabilir ama saydığım bu faktörler kendi ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Son olarak sıcak asfaltın yapılması noktasında da yaklaşık bir aydır yağışlardan dolayı zaman geçti. Asfaltın atılabilmesi için yağışların olmaması gerekiyor. Son bir haftadır burada yapmış olduğumuz asfalt çalışmalarımız da Pazar günü itibariyle tamamlanacak. İstasyon tarafında da belli düzenlemeler yaptık. Hastane kavşağından dönüşlerle ilgili garın önündeki dönüşlerle ilgili bordür çalışmaları yapıldı. Tamamı tamamlandı. Hayırlısıyla Pazartesi sabahı 06.00 itibari ile kavşağımızı açıyoruz. Ufak tefek eksikliklerimiz Barbaros yolu üzerinde olacaktır. Onların çalışması da devam edecektir. Sahada gördüğümüz sıkıntı olursa bunları da anında müdahale noktasında olacağız. Kavşağın Manisalılara hayırlı olmasını diliyorum. İnsanlarımızı belki 5-6 aydır trafik içinde bu kavşaktan dolayı gerçekten üzdüğümüzü bizde biliyoruz. Bu yapılan kavşak Manisa’nın kalbinin aort damarı gibi. Giriş, çıkışlarında sinyalizasyon sistemini tamamen ortadan kaldıran bir projeydi. Bu projeyi uygulamaya geçtik. Hayırlısıyla Pazartesi sabahı bu kavşak açılıyor, hayırlısı olsun diyorum. İnşallah kaza bela olmadan kullanırız inşallah. Bundan sonra Manisa Lisesi’nden gelecek olan İbrahim Gökçen Bulvarından, İzmir ve İstanbul yönünden gelecek ve o yönlere çıkacak bütün araç sahipleri buradan hiç durmadan devam edeceklerdir.”

Diğer kavşaklarda da çalışmalar yapılıyor
Başkan Ergün, kavşak çalışmasının sadece Öğretmenevi Kavşağı ile sınırlı olmadığını ifade ederek, “Diğer kavşaklarda da akıllı kavşakların düzenlemeleri, sinyalizasyon sistemleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu anda Kanuni Köprülü Kavşağı’nda da akıllı sinyalizasyon, Laleli kavşağında akıllı sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bunların tamamlanmasının ardından Devlet Hastanesi’nin önündeki sinyalizasyon sistemi de tamamen akıllı kavşağa dönüşecek. Tahmin ediyorum 10-15 gün içinde tamamlanma noktasına gelir. Bununla birlikte eski garaj kavşağı da akıllı sinyalizasyon sistemine çevirdik. Bunları safha safha tamamlıyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.