Okullar Yarın Kapalı mı? MEB'den Açıklama Geldi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okullar Yarın Kapalı mı? MEB'den Açıklama Geldi!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 May 2024 / Per 15:34
/ 8.167 Kez Okundu
| |

Öğretmenlere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler yarın iş bırakma eylemi yapacak. Peki okullar yarın tatil mi? MEB'den açıklama geldi.

Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına tepki gösteren öğretmenler, yarın ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Bu durum, "Okullar yarın tatil mi?" sorusunu da beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri ise konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Bir Öğretmenin Öldürülmesi Tepkilere Yol Açtı
İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi, eğitim camiasında büyük üzüntü ve öfkeye neden oldu. Bu trajik olayı protesto etmek için öğretmenler, yarın tüm Türkiye'de okullarda iş bırakma eylemi yapma kararı aldı.

MEB: Okullar Yarın Açık
Sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddiaları dolaşırken, MEB yetkilileri bu iddiaları yalanladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yarın okulların normal seyrinde eğitim-öğretime devam edeceği vurgulandı. MEB yetkilileri, iş bırakma eyleminin sadece sendikalı öğretmenleri kapsadığını ve tüm öğretmenleri kapsamadığını da açıkladı.

Sendikalardan Tepkiler ve Çözüm Önerileri
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son yıllarda artan bir sorun haline geldiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yalçın, şiddet olaylarının önlenmesi için acil ve köklü çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Yalçın, çözüm önerileri olarak şunları sıraladı:

Uluslararası hukuk ve anayasada yer alan yaşam hakkının korunması için caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılması
Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesi
Şiddete uğrayan eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlanacak yasal düzenlemelerin yapılması
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.