Okullardaki yabancı dil eğitiminde yeni dönem

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okullardaki yabancı dil eğitiminde yeni dönem
25 Eki 2016 / Sal 15:39
/ 1.557 Kez Okundu
| |

5. sınıflara yönelik İngilizce ağırlıklı müfredat gelecek yıl pilot uygulama olarak başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gen&cce dil;oğlu, öğrencilerin yabancı bir dilde de kendi kültürlerini ve medeniyetlerini ifade edebilecekleri becerilere sahip olmasını arzu ettiklerini söyledi.

GELECEK YIL PİLOT UYGULAMA BAŞLIYOR

Gen&cce dil;oğlu, Trakya Üniversitesi ile okullarda se&cce dil;meli olarak okutulması planlanan Arnavut&cce dil;a ve Boşnak&cce dil;a se&cce dil;meli derslerinin müfredatının hazırlanması protokolü töreni i&cce dil;in geldiği Edirne'de, 5. sınıflara yönelik İngilizce ağırlıklı müfredatın gelecek yıl pilot uygulama olarak başlayacağını belirtti.

Yabancı dil eğitiminde yeni bir döneme ge&cce dil;ileceğini vurgulayan Gen&cce dil;oğlu, şöyle konuştu:

"Müfredatta 20 saate kadar bir yabancı dilin yanı sıra Türk&cce dil;e, matematik, se&cce dil;meli ders olarak da beden eğitimi, resim ve müzik dersleri olacak. Burada hedefimiz öğrencilerimizin yabancı dildeki temel beceriler olarak kabul e dilen dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmesi.

Bu bağlamda önümüzdeki yıldan itibaren pilot &cce dil;alışmaları başlatılacak ve online birtakım kaynaklar, öğretmen eğitimi gibi unsurları işin i&cce dil;erisine dahil ederek aktif bir yabancı dil becerisi edinme sürecine dahil olacağız."

Gen&cce dil;oğlu, öğrencilerin bir yabancı dile temel eğitim seviyesinde sahip olmasının önemine değindi.

Öğrencilerin ken dilerini yabancı bir dilde de ifade edebilecek konuma gelmesini hedeflediklerini aktaran Gen&cce dil;oğlu, "Biz öğrencilerimizin kendi dillerinde ken dilerini ifade edebildikleri gibi yabancı bir dilde de kendi kültürlerini ve medeniyetlerini ifade edebilir bir takım becerilere sahip olmasını arzuluyoruz. Temel hedefimiz budur." diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.