Okuma yazma kursuna kızıyla birlikte geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okuma yazma kursuna kızıyla birlikte geliyor
14 Mar 2018 / Çar 12:48
/ 31 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Arnavutköy’de derslere başlayan 32 yaşındaki Güneş Sevdi, derslere 2’nci sınıf öğrencisi kızıyla birlikte gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Arnavutköy’de derslere başlayan 32 yaşındaki Güneş Sevdi, derslere 2’nci sınıf öğrencisi kızıyla birlikte gidiyor. Kızının kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Sevdi, “Birlikte ders çalışıyoruz bana okutturuyor. Bir ara güldüler ama okuma yazma öğrenirsem kurban keseceğim o kadar istiyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliğini sonrası Arnavutköy Belediyesi de seferberliğe destek vermek için harekete geçti. Bu kapsamda Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde okuma yazma bilmeyen vatandaşların katılımıyla yıllarca okuma yazma yoksunluğu çeken vatandaşlar için derslere başlanıldı. Kimisi babası ya da eşi yüzünden kimisi de okulları köylerine uzak olduğu için okuma yazma öğrenemeyen onlarca kadının derslerdeki heyecanı ve isteği ise dikkat çekti. Her yaştan kadının yer aldığı eğitimlere katılan 32 yaşındaki Güneş Sevdi, derslere 2’nci sınıfa giden kızı Hayrunisa Sevdi ile birlikte gidiyor. Küçük kızıyla birlikte derslere katılan 32 yaşındaki anne, kızıyla birlikte okuma yazma öğrenmeye çalışıyor. Kızının kendisine çok yardımcı olduğunu ve ödevlerini de kızıyla birlikte yaptığını belirten Sevdi, okuma yazma öğrenebilirse kurban keseceğini ifade etti.

Okuma yazma öğrenirsem kurban keseceğim”
Okuma yazma kursuna 2’nci sınıf öğrencisi kızıyla birlikte gelen ve başkalarına muhtaç olmadan gittiği yerlerdeki yazıları okumak istediğini ifade eden 32 yaşındaki Güneş Sevdi, “Bunun kavgasını babamla çok yaptım. Bütün kardeşlerim okudu bir tek ben okuyamadım. Kız çocuğu okuyamaz diye herhalde beni okutmadı. Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan’a ve Asiye Hoca’mıza çok teşekkür ederim, inşallah öğrenirim çok hevesliyim. Bir ara güldüler okuma yazma öğrenirsem kurban keseceğim o kadar istiyorum. Hastaneye tek başıma gitmek istiyorum. Okulda çocuklarımın toplantısına katıldığım zaman kendi adımı soyadımı yazmak çok istiyorum. Başkasına yazdırdığım zaman utanıyorum, kötü oluyorum. Okuldan aldığım gibi kızımla geldiğimiz zaman harfleri yazarken “Anne şunu şöyle yap” diyor. Birlikte ders çalışıyoruz bana okutturuyor” dedi.

“Annemle yazıyoruz sonra okutturuyorum”
Annesiyle birlikte okuma yazma derslerine gelen 8 yaşındaki Hayrunisa Sevdi, “Annemle yazıyoruz sonra okutturuyorum. Birlikte okula gidiyoruz ben bunu çok seviyorum, çok güzel. Anneme a,b,c’yi öğretirim. Aynı bizim okul gibi ama büyükler var öğretmenler de aynı bize de öğretiyorlar. Öğrenince her şeyi bilebilecekler, bir yerlere gidince kafaları hiç karışmayacak” diye konuştu.

“Kimi çocuklarını okula bırakıp koştura koştura geliyor
Yıllarca çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen kadınların çok istekli olduğunu dile getiren ve kursa büyük bir talep olduğunu belirten öğretmen Asiye Zengin, “Hanımlarımız çok heyecanlı geliyorlar, bir harf öğrendiklerinde bile çok mutlu oluyorlar. Kimi çocuklarını okula bırakıp koştura koştura geliyor. Çocuklarıyla geldiklerinde beraber öğreniyorlar. Onlar okulda anneleri de kadın kültür merkezimizde öğreniyorlar. Örneğin; Güneş Hanım kızı Hayrunisa ile beraber öğrenmeye çalışıyor. Annesine yardımcı oluyor, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Belediye Başkanımıza bu konuda verdiği destekten dolayı kadınlarımız adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde haftanın 2 günü gerçekleştirilen eğitimler Mayıs ayında sona erecek. İlk grup eğitimleri başarıyla tamamlayanlar ise okuryazar belgesi alabilmek için eğitimlerine devam edecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.