Okuma-yazma öğrendiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okuma-yazma öğrendiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazacak
07 Mar 2018 / Çar 17:02
/ 38 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Kars’ta kursiyerler ders başı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında Kars’ta kursiyerler ders başı yaptı.
Okuma-yazma kursuna katılan 50 yaşındaki Ayten Naki, okuma-yazma öğrendiğinde Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazacak.
Kars Namık Kemal İlkokulu’nda açılan okuma yazma kurslarını eşi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte ziyaret eden Vali Rahmi Doğan, kurslarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’dan bilgi aldı.
Kursiyerlerle bir araya gelen Vali Rahmi Doğan, Kars’ta okuma oranın yüzde 93 olduğunu söyledi.
Vali Rahmi Doğan, “ Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu bir kampanya var. Türkiye genelinde devam eden bir kampanya, dolayısıyla bizim okur-yazarlık oranımız yüzde 93,2 bu kurslarla inşallah bu oranı da yükselteceğiz. Türkiye ortalaması zaten yüzde 96 civarında, bu kurslarımızda bugüne kadar okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza, kardeşlerimize inşallah bu kurslardan sonra okuma-yazmayı öğrenmiş olacaklar. Bizim ilimiz zaten okumayı seven bir il, geçmişten de baktığımızda eğitim-öğretime önem veren bir il, bundan sonra da bu kurslara inşallah devam edeceğiz” dedi.
Vali Rahmi Doğan, bir süre kursiyerler sohbet ettikten sonra kursiyerlere Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla eşi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte karanfil verdi.
Okuma-yazma öğrendiğimde Cumhurbaşkanına teşekkür mektubu yazacağım”
Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda açılan okuma-yazma kursuna katılan 50 yaşındaki Ayten Naki, okuma-yazma öğrendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür mektubu yazacak. Ayten Naki, kursa katıldığında böyle bir karar aldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği"ne Kars’ta 2 bin 750 kişi başvurdu. Kent genelindeki okullarda yürütülen kurslarda okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretiliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.