Oral; “Borsa yaklaşık 35 yıldır hantal bir zihniyetle yönetiliyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Oral; “Borsa yaklaşık 35 yıldır hantal bir zihniyetle yönetiliyor”
26 Mar 2018 / Pzt 16:51
/ 73 Kez Okundu
| |

Erzurum Ticaret Borsası seçimlerine kısa bir süre kala adaylar seçim çalışmaları sürdürüyor

Erzurum Ticaret Borsası seçimlerine kısa bir süre kala adaylar seçim çalışmaları sürdürüyor. Delegeleri ziyaret eden başkan adayı Hakan Oral, hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.
Amaçlarının Erzurum Ticaret Borsası’na yeni bir anlayış, yeni bir yapı ve heyecan getirmek olduğunu söyleyen başkan adayı Hakan Oral, “Borsa yaklaşık 35 yıldır hantal bir zihniyetle yönetiliyor. Esnafımızın beklentisi bu süreci devam ettirecek bir yapının devamı değil aksine yeni projeler üretebilen bir ekibin görev almasıdır” ifadelerini kullandı.
Proje odaklı, üyeleri ve şehrin dinamikleri ile barışık bir borsa yönetimi oluşturacaklarını belirten Oral, “Arkadaşlarımızla yola çıkarak fikirlerimizi masaya yatırdık. Yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları neticesinde tamamen farklı bir yol çizmenin gerekliliğini gördük. Çalışmalarımıza bu yönde yol vererek yeni bir ekip oluşturduk, bu ekibin yapabileceği projeleri belirledik. Malum, borsa bugün oldukça hantal bir yapıya sahip, evrak kayıttan başka bir şey yok. Üyelerin zorunlu aidatlarını alarak sadece onlara gerekli olan evrakları sunmaktan başka bir iş yapmayan borsa bugün geldiği durumda çökmeye mahkûmdur” dedi.
Amaçlarının Ticaret Borsası’nı yeniden ayağa kaldırmak olduğunu söyleyen Oral sözlerini şöyle sürdürdü:
Üyelerine hizmet eden, projelerinde ön ayak olup yol gösteren, onlara danışmanlık hizmeti sunan, kamu ile barışık, çiftçinin, esnafın, sanayicinin kapasite ve karlılık oranlarını artırmaya katkı sağlayan bir yönetim oluşturmak amacındayız. Çıktığımız bu yolda bütün paydaşlarımızla ortak akıl yoluyla inovatif projeler üreterek, hem üyelerimize hem memleketimize hem de ülkemize nasıl katkı sağlarız bunun gayesi içerisinde olacağımızın taahhütlünü veriyoruz. Ayrıştırıcı değil birleştirici güç olarak talip olduğumuz bu yolda ilk gün dediğimiz gibi seçimi kazandığımız takdirde projeleriyle ön planda olan bir borsa profili çizmek istiyoruz.
Bu kapsamda; Şehrimizde etkin işgücünü artırmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacı ile istihdam noktasında üyelerimiz ile kalifiye personeli buluşturmak.
Tarım ve hayvancılığın ön planda olduğu şehrimizde çiftçi kardeşlerimizin emeklerinin boşa çıkmaması adına daha etkin çalışabilmeleri açısından Atatürk Üniversitemizle gerekli çalışmaları yapmak. Çiftçimize eğitim olanakları sunarak, ortak paydada buluşup kamu kurum ve kuruluşları ile çiftçimizi buluşturmak.
Üyelerimizin Erzurum Ticaret Borsası’nda ki işlemlerini daha hızlı ve erişilebilir hale getirmek üzere ‘Borsa İletişim Hattı’ kurarak, gerek sosyal medya gerek diğer iletişim kanallarından üyelerimizin istek ve sorunlarına daha çabuk çözüm üretebilmek.
Üyelerimizin işletmelerine katkı sağlamak adına her bir meslek grubunda alanında uzman kişiler tarafından danışmanlık hizmetleri vermek, projelerimizden bazılarıdır.
Erzurum ekonomisine can veren üyelerimize katkı sağlamak üzere her fikre önem vererek istişare yapmak, kamu kurum ve kuruluşları ile belirli zamanlarda bir araya getirmek.
Üyelerimizin değişen ve globalleşen dünya düzenine ayak uydurması, e ticaret gibi gelişimlerden haberdar olmaları ve personellere yönelik eğitim çalışmaları gibi alanlarda üyelerimize hizmetler verilecektir. Çeşitli alanlarda kalifiye personel bulanması gibi konularda kurslar organize edilerek eleman problemi aşılmaya çalışılacaktır.
İlçelerimizde yapılan tarımsal üretimlerde çiftçilerimizin alt yapısal eksikliklerinin (soğuk hava depoları, süt soğutma ya da toplama üniteleri gibi) tespit edilmesi ile bölgemize destek veren DAP, KUDAKA ve TKDK gibi kurumlardan desteklerin sağlanması için çalışmaların yapılması.
Üyelerimizin daha etkin çalışabilmeleri, bölgede ve ülkemizde yetiştiricilerimizin söz sahibi olabilmeleri için kooperatifleşme en önemli argümandır. Bu nedenle ilimizde gerçekleşemeyen bu yapıların oluşturulmasına ön ayak olma, modelleme ve çalışma düzeni oluşturma gibi konularda üyelerimize ve ilimiz yetiştiricilerine destek olunup gerekli teşvikler yapılacaktır.
İlimizde üretilen ve yetiştirilen yöresel ürünlerimiz ülke ve global pazarda yeterince talep görmemektedir. Buradaki en önemli nokta ürünlerimizin standartlaşması ve tanıtımının yeterli yapılmamasıdır. Bu nedenle ilimizde diğer STK’larımız ve kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışmalar yürütülerek ilimizin markalaşan ürün sayısını artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
1 Nisan’da yapılacak olan seçimin demokrasi içerisinde geçmesini, Borsamıza Şehrimize ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim memleketimiz için hayırlı olanı nasip eylesin.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.