Ördeğin midesindeki olta iğneleri 3 saatlik ameliyatla çıkarıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ördeğin midesindeki olta iğneleri 3 saatlik ameliyatla çıkarıldı
08 Şub 2018 / Per 00:36
/ 41 Kez Okundu
| |

İZMİR (İHA) – İzmir’de ağzında ve midesinde çok sayıda olta iğnesi çıkan yaban ördeği yapılan ameliyat sonrasında hayata tutundu

İZMİR (İHA) – İzmir’de ağzında ve midesinde çok sayıda olta iğnesi çıkan yaban ördeği yapılan ameliyat sonrasında hayata tutundu. Yaklaşık 10 gün daha tedavisi sürecek olan ördeğin daha sonra Milli Park yetkililerine teslim edileceği bildirildi.
İzmir’in Güzelyalı ilçesinde yaralı halde yerde hareketsiz yatan yaban ördeğini gören vatandaşlar onu veteriner kliniğine götürdü. Burada görevli uzman veteriner Bilal Ertekin, yaralı ördeği alarak önce muayene etti. Ağız kısmında çok sayıda olta iğnesi bulunan ördek için ayrıca röntgen çekildi. Midesinde de olta iğnesi tespit edilen ördeğin ameliyata alınmasına karar verildi. Uzman Veteriner Bilal Ertekin ve ekibinin girdiği ameliyatta ördeğin ağız ve midesinden olta iğneleri başarılı bir şekilde çıkartıldı. Ameliyatın ardından 24 saat yoğun bakımda tutulan ördek, 10 gün sürecek tedavinin ardından Milli Park yetkililerine teslim edilecek.
“O da bir can taşıyor”
Uzman Veteriner Bilal Ertekin, yaptığı açıklamada “Ördek bize geldiğinde durumu ağırdı. Ağız bölgesinde birden fazla olta iğnesi ve misina tespit ettik. Bu olta iğnelerinin midesinde de olabileceği ihtimaline karşı ördeğe röntgen çektik ve tahminlerimizde yanılmadık. Midesinde de bir adet olta iğnesi tespit ettik. İşte burada ivedi karar vermemiz gerekiyordu. Ya hayvanı kaderine terk edecek ya da risk alarak onu ameliyat etmemiz gerekecekti. Tabii ki bizde zor olanı seçtik ve acil olarak ameliyata aldık. Operasyon ekip arkadaşlarımla yaklaşık üç saat sürdü. Midesinden ve ağzından misina ve oltaları çıkardık. Ameliyat Allah’a şükür çok başarılı geçti. Ördeğimizin yaklaşık 10 gün daha tedavisi sürecek. Ardından onu Milli Park yetkililerine teslim edeceğiz. Sonuç olarak o da bizler gibi bir can taşıyor. Biz de kendimize yakışanı yaparak o Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan nu hayata döndürmeyi başardık. Bu mutluluk da bize yeter” ifadesini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.