“Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesi kapanış toplantısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesi kapanış toplantısı
22 Oca 2018 / Pzt 12:17
/ 72 Kez Okundu
| |

Ankara Kalkınma Ajansı 2017 yılı 5

Ankara Kalkınma Ajansı 2017 yılı 5. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan, “Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesinin kapanış toplantısı Çalışma ve Sosyal Gü venlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
“Örgütsel Temsil ve Yönetimin Temelleri ile Kadının Statüsündeki Değişim” projesinin kapanış toplantısı, Çalışma ve Sosyal Gü venlik Bakanı Sarıeroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Sarıeroğlu, “Kalkınma Ajansı desteği ile sendika bütçesine yük getirmeden bu eğitimin gerçekleşmiş olması önemli bir husus. Ankara benim de bölgem, Ankara’da böyle bir projenin uygulanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyorum. Kadınların kapasitelerinin artırılarak onların hem sendikal alanda hem de kamuda yönetici pozisyonlarda daha çok yer alması gerekiyor. Ben kendim de Bakanlıkta kendime kadın yönetici arayışı içerisindeyim” ifadelerini kullandı.
Sağlık-Sen Genel Başkan Metin Memiş ise Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleşen bu projenin diğer illerde de uygulanarak etkisinin genişleyeceğini ümit ettiğini söyledi.
Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan yaptığı konuşmada, kadınların her alanda olduğu gibi sendikalarda da daha güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini, bu proje kapsamında kadınlara yönelik gerçekleştir ilen eğitimlerle de bu doğrultuda önemli bir adım atıldığını söyleyerek, Ankara Kalkınma Ajansına desteği için teşekkür etti.
Eğitimlere proje ortağı olan Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 37 Devlet Hastanesi ve 10 Üni versite Hastanesinden gönüllülük esası ile belirlenen 105 kişi katılım sağladı.
Proje kapsamında ver ilen eğitimlerde Temel Sendikacılık ve Örgütlenme Stratej ileri, Yönetim Yaklaşımları- Sağlık Yönetimi, Geleneksel ve Modern Yönetim Yaklaşımları, Yönetim Kararları- Liderlik ve Stratejik Yönetim konuları anlatıldı. Ayrıca çalışanlarından eğitime katılan 105 kadın, çalıştıkları birimlerde yönetici ve üst yönetic ileri ile yönetim süreçleri ve kadın çalışanların pozisyon ve rolü üzerine istişarelerde bulundu.
Proje yararlanıcısının Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olduğu proje kapanışı toplantısında Bakan Sarıeroğlu’nun yanı sıra Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Burcu Gülcan, sivil toplum kuruluşu temsilc ileri ile çok sayıda katılımcı yer aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.