Orman köylüsü, odun dışı ürünlerden 6 milyon lira gelir elde etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Orman köylüsü, odun dışı ürünlerden 6 milyon lira gelir elde etti
05 Mar 2018 / Pzt 10:30
/ 51 Kez Okundu
| |

Mersin’de orman köylüsüne odun dışı ürün olarak adlandırılan gelir getirici ürünlerden yaklaşık 6 milyon liralık katkı sağlandığı bildirildi

Mersin’de orman köylüsüne odun dışı ürün olarak adlandırılan gelir getirici ürünlerden yaklaşık 6 milyon liralık katkı sağlandığı bildirildi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2012 yılında gelir getirici türlerden orman köylüsüne 880 bin lira katkı sağlanırken, bu rakamın 2017 sonu itibariyle yaklaşık 6 milyon liraya yükseldiği belirtildi.
Önemli bir odun dışı ürün olan defne üretiminin, 2012 yılında 350 ton iken yapılan envanter ve planlama çalışmaları sonucunda 2017 yılında 2 bin 600 tona ulaştığı kaydedilen açıklamada, Mersin’de yaklaşık 227 bin dekarlık alanda 12 bin 500 ton defne servetinin bulunduğu ifade edildi.
Üçer yıllık periyotlarla üretim yapılan defne alanlarından birinin de Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamlıyayla Şefliği sınırları içerisinde bulunan Bağçatağı Mahallesi’nde olduğu dile getirilen açıklamada, 201 6 yılında 1 60 hektar defne sahasının 41 parsel halinde dağıtımının yapıldığı kaydedildi. Dağıtımı yapılan defne üretim alanlarındaki yol probleminin de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çözüme kavuşturulduğu bildirildi.
Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, odun dışı orman ürünlerinde de odun ürünlerinde olduğu gibi planlamaya çok önem verdiklerini belirterek, "Bu kapsamda envanter çalışmalarının yanında, bu sahada olduğu gibi planlı üretimin yanı sıra, üretimlerin kolay ve verimli yapılabilmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda, sadece defneden yöre insanımız bütçesine yaklaşık 1.5 milyon TL katkı sağlanmıştır" dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.