Otel konforunda hayvan barınağı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Otel konforunda hayvan barınağı
07 Ara 2017 / Per 16:48
/ 202 Kez Okundu
| |

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozyazı ilçesinde inşa edilen modern hayvan barınağı, sahipsiz hayvanların sığındığı bir liman olurken, barınakta misafir edilen yavrular ise hayvanseverler tarafından sahiplenilerek aile ortamına kavuşuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozyazı ilçesinde inşa edilen modern hayvan barınağı, sahipsiz hayvanların sığındığı bir liman olurken, barınakta misafir edilen yavrular ise hayvanseverler tarafından sahiplenilerek aile ortamına kavuşuyor.
Mersin kent merkezinde mevcut Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sayesinde sayısız kedi ve köpeğe yardım eli uzatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gözne Yolu üzerinde inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni barınak ve Bozyazı’da inşa ederek hizmete sunduğu hayvan barınağı ile hayvanseverlerin takdirini topluyor. Bozyazı’da orman arazisi içinde beş yıldızlı otel konforunda hizmet veren barınak, Aydıncık ve Anamur ilçelerine de hizmet verirken, kamp alanı görüntüsüyle sahipsiz dostların özgürce barınma ve beslenme ihtiyaçlarını hiçbir özgürlük kısıtlaması olmadan karşılıyor. Sağladığı imkanlarla Türkiye’de eşi olmayan bir tesis olarak öne çıkan barınakta misafir edilen sahipsiz kedi ve köpekler, doğal ortamda sağlıklı bir şekilde yaşayabilme imkanına kavuşuyor.
Sahipsiz dostların daha güvenli bir ortamda, daha kaliteli bir hayat sürebilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje sayesinde 50 tane büyük ve 50 tane yavru ile beraber 3 tane gebe ve 5 tane de yavrulu anne köpek, üst standartlarda yaşamını devam ettiriyor. 11 adet çeşitli köpekler için padok, 1 adet kedi padoğu, hayvan mutfağı, işçi binası, mekanik oda, giriş kapısı ve idari bina olmak üzere 17 adet tek katlı binadan oluşan Bozyazı Hayvan Barınağı, çocuk oyun alanı ve kamelyalar ile ziyaretçilere de hizmet veriyor. 16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu 825 metrekarelik kapalı alanın yer aldığı barınak, diğer kentlere de örnek oluyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından sahipsiz dostlara sahip çıkmak, sağlıklı ve özgür bir ortamda barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyete başlayan barınak, köpek sahiplenmek isteyenlerin de ilk durağı oluyor. Faaliyete başlayalı kısa bir süre olsa da bugüne kadar tam 28 yavru köpek hayvanseverler tarafından sahiplenilerek aile ortamına kavuşturuldu. Herhangi bir ücret alınmadan aşıları ve gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra sahiplendirilen yavrular için barınacakları evin durumu önem arz ederken, sahiplenecek kişinin 18 yaşının üzerinde olması gerekiyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.