ÖTV indirimi sonrası hurda araçlara yoğun talep!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ÖTV indirimi sonrası hurda araçlara yoğun talep!
06 Şub 2018 / Sal 15:13
/ 3.268 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz günlerde torba yasa ile gündeme gelen 16 yaş ve üstü araçlar için getirilecek 10 bin TL’lik ÖTV indirimi sonrası kıyıda köşede atıl durumda bulunan araçlar kıymete bindi. Düzenlemenin duyurulmasının ardından galeri ve oto sanayi sitelerinde hareketlilik yaşanırken, internet siteleri üzerinden çok sayıda eski model otomobil de 3 ile 7 bin TL arasında satışa çıkarıldı.

Maliye Bakanlığı model yılı ilerlemiş ve yıpranmış araçların ihraç edilerek veya hurdaya ayrılarak trafikten çekilmesi için uyguladığı hurda indirimini yeniden başlatıyor. Trafikteki 16 yaş ve üzerindeki 6 milyon aracı ilgilendiren düzenleme Meclis'e sevk edildi. 2002 model ve altı araçları ilgilendiren düzenleme kapsamında aracını hurdaya ayıran araç sahiplerine yurt içinden yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sağlanacak.

31 ARALIK 2019'A KADAR UYGULANACAK

Yeni Şafak'ın haberine göre İkinci el araçların trafikten çekilmesi ve yeni araç alımının teşviki amacıyla hayata geçirilecek düzenleme Meclis'ten geçtikten sonra uygulanmaya başlayacak. 16 yaş ve üzeri aracı olan vatandaşlar 10 bin TL'lik indirimden 31 Aralık 2019 tarihine kadar yararlanabilecek. Uygulamanın gündeme gelmesi ile birlikte 2002 model ve altı araçlara olan ilgii de arttı. Sıfır araçta 10 bin TL'lik fiyat avantajından yararlanmak isteyenler oto sanayi siteleri ile galerilerin kapılarını aşındırmaya başladı. Hurda araç tarafında ise fiyatlar 3 bin TL'den başlayıp 6-7 bin TL'ye kadar çıkıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.